پنجره دوجداره

پنجره دوجداره | انواع پنجره دوجداره

آیا تابه‌حال به دنبال راهکاری ساده بوده‌اید تا به کمک آن هزینه‌های مصرف انرژی را در خانه خود کاهش دهید؟ آیا می‌دانید نصب یک پنجره به‌ظاهر ساده می‌تواند در کیفیت کلی زندگی شما تا میزان هزینه‌های ماهانه تأثیر داشته باشد؟ پنجره دوجداره با وجود چالش‌های مختلف در طول روز می‌تواند محیطی آرام و همین‌طور پاکیزه را در داخل خانه شما به وجود بیاورد.

از طرفی با صنعتی‌شدن شهرها و افزایش جمعیت هر روزه بیشتر شاهد افزایش غلظت آلودگی هوا هستیم. متأسفانه این معضلی است که می‌تواند سلامت و همچنین آرامش شما را به خطر بیندازد؛ ازاین‌رو با نصب پنجره دوجداره یا سه جداره می‌توانید خانه خود را به محلی امن، پر از آرامش با هوایی مطبوع تبدیل کنید.

پنجره‌ها از جمله شاخص‌های مهمی هستند که در ساختار هر نوع ساختمانی از عملکرد و وظایف بسیاری برخوردار هستند. با پیشرفت فناوری و توسعه روزافزون این صنعت، انواع مختلفی از پنجره‌های دوجداره توانسته‌اند کیفیت، راحتی و بهره‌وری از فضاهای مختلف را برای شما به ارمغان ‌آورند. در سال‌های اخیر به کمک پیشرفت فناوری نمونه‌های پنجره‌های دوجداره و پنجره سه جداره بیش از هر زمان دیگری موردتوجه معماران و مهندسین ساختمانی قرار گرفته است.

میزان کیفیت، امنیت، عایق‌بندی محیط و مهم‌تر از همه طول عمر این محصولات بسیار بیشتر از درب و پنجره‌های قدیمی هستند. باوجود مزایا و کاربردهای فراوان این ساختارهای نوین دیگر زمان آن رسیده تا پنجره‌های قدیمی را با انواع مختلفی از پنجره‌های دوجداره آلومینیومی تعویض نمایید. همچنین اگر در شرف ساخت‌وساز خانه جدیدتان هستید بهتر است نسبت به انتخاب این ساختارهای کاربردی تعلل نکنید.

پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم از سروصدای ماشین یا محیط بیرون خسته شده‌اید و یا می‌خواهید ساختار درب و پنجره‌های خود را تغییر دهید، در ادامه این مطلب با قطب نما بزرگترین تولید کننده پنجره های دوجداره در ایران همراه باشید. در این مطلب می‌خواهیم شما را با هر آنچه که در مورد پنجره‌های دوجداره لازم است آشنا کنیم.

فهرست مطالب

پنجره دوجداره چیست؟

ازآنجاکه در سال‌های اخیر اغلب ساختمان‌ها مجهز به پنجره‌های دوجداره و سه جداره هستند، یادآور اولین پنجره‌های چند جداره مقداری دشوار است. در واقع ادعاهای مختلفی‌ها حاکی بر تولید اولین پنجره‌های دوجداره توسط سازندگان مختلف وجود دارد. در حقیقت اولین افرادی که ساختار دوجداره بودن پنجره‌ها را مورد آزمایش قراردادن اسکاتلندی‌ها بودند.

از نظر عرضه تجاری و استفاده انبوه نیز می‌توان گفت پنجره دوجداره توسط ایالات متحده توسط CD Haven ساخته شد. پس از این موارد در دهه‌های بعدی خانه‌های آمریکایی شروع به استفاده و اجرای انواع پنجره‌های دوجداره کردند و امروزه می‌توانید شاهد آنها در اکثر ساختمان‌های نوساز و قدیمی باشید.

امروزه با میزان محبوبیت و گستردگی این ساختارهای دوجداره در ساختمان‌های مختلف دیگر نیازی به معرفی ندارد؛ اما برای درک بهتر ساختار آنها بهتر است با ماهیت و انواع پنجره دوجداره آشنا شوید.

پنجره دوجداره یا پنجره دولایه نوعی از پنجره‌های نسل مدرن هستند که از دولایه شیشه تشکیل شده است. مابین آنها فاصله خلأ قرار گرفته است. این پنجره‌ها به‌منظور بهبود عملکرد حرارتی و صوتی در فضاهای داخلی مورداستفاده قرار می‌گیرند. لایه‌های شیشه‌ای پنجره‌ها به‌وسیله یک فریم جداکننده از همدیگر فاصله‌گرفته‌اند. فاصله خلأ بین آنها نیز به‌وسیله هوا، گاز آرگون یا کریپتون پر خواهد شد.

ساختار این گازها سبب عملکرد بهتر حرارتی و عایقی پنجره‌ها می‌شود. جالب است بدانید که به دلیل تأثیرات مثبت این محصولات در بهره‌وری انرژی در بسیاری از کشورها مقررات ساختمانی به‌گونه‌ای تعیین شده است که همه پنجره‌های ساختمانی باید حداقل دوجداره باشند.

این ویژگی‌ها سبب گردیده تا پنجره دوجداره به‌عنوان راهکاری مؤثر در کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های مربوط به آن و در نهایت افزایش راحتی ساکنین یک ساختمان مؤثر باشند. پنجره‌های دوجداره باتوجه‌به ویژگی‌های ساختاری، ظاهری و جنس متریال اولیه دارای تنوع بسیار بالایی هستند که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

پنجره دوجداره چیست؟
انواع پنجره دوجداره

انواع پنجره دوجداره

پنجره‌های دوجداره بر اساس ویژگی‌های مختلف آنها دارای دسته‌بندی‌های متفاوتی هستند. این ساختارها را می‌توان از جهات مختلف بر اساس ویژگی‌های ظاهری وو فنی آنها تقسیم‌بندی نمود. همچنین این دسته‌بندی‌ها به شما کمک می‌کند تا متناسب با نیاز و سلیقه خود مناسب‌ترین گزینه را انتخاب نمایید.

براین‌اساس انواع دسته‌بندی پنجره دوجداره عبارت است از:

  • انواع پنجره‌ دوجداره بر اساس جنس متریال به‌کاررفته در ساخت آنها

  • انواع پنجره‌ دوجداره بر اساس انواع بازشو یا طراحی ساختاری پنجره

  • انواع پنجره‌ دوجداره بر اساس ساختار پروفیل‌های بدنه

انواع پنجره دوجداره بر اساس جنس متریال اولیه

اولین دسته‌بندی پنجره‌های دوجداره جنس متریال به‌کاررفته در ساخت آن‌هاست. ابتدا شما باید بدانید که پنجره دوجداره از نظر جنس دارای انواع مختلفی هستند. این امر سبب می‌گردد شما بر اساس نوع ساختمان و شرایط محیطی گزینه مناسبی را انتخاب نمایید تا در نهایت بیشترین بازدهی و طول عمر را داشته باشد. پنجره‌های دوجداره بر اساس جنس متریالی که در ساختمان‌ها به کار می‌رود به چند دسته اصلی تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از:

  • پنجره‌های آلومینیومی

  • پنجره‌های چوبی

  • پنجره‌های UPVC

انواع پنجره دوجداره بر اساس جنس متریال اولیه

پنجره دوجداره آلومینیومی

پنجره آلومینیومی دوجداره یکی از انتخاب‌های محبوب برای ساختمان‌ها، واحدهای مسکونی و تجاری هستند. یکی از عمده متریال‌های قابل‌استفاده در ساخت انواع پنجره‌های چند جداره پروفیل‌های آلومینیومی هستند. مهم‌ترین ویژگی‌های این متریال در ساخت پنجره‌های دوجداره به شرح زیر است.

مقاومت و پایداری
مقاومت و پایداری

مقاومت و پایداری اولین و مهم‌ترین مشخصه این متریال فلزی است که سبب محبوبیت فراوان آن میان تولیدکنندگان درب و پنجره‌های دوجداره گردیده است. آلومینیوم یکی از مقاوم‌ترین مواد ساختاری است که برای ساخت پنجره‌ها استفاده می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که پنجره‌های آلومینیومی در برابر ضربه، خوردگی، حرارت و رطوبت مقاوم باشند. به دلیل چنین ویژگی‌هایی پنجره‌های دوجداره آلومینیومی دارای طول عمر بالایی هستند و در مدت‌زمان طولانی نیاز به تعمیرات خاصی نخواهند داشت.

سبک‌وزن

آلومینیوم به‌عنوان ماده‌ای سبک‌وزن امکان طراحی پنجره‌هایی با قابلیت‌های بیشتر نسبت به ابعاد بزرگ‌تر را فراهم می‌کند. علاوه بر این، به‌راحتی قابلیت ساخت طرح‌ها و شکل‌های مختلف را فراهم می‌کند. به‌عبارت‌دیگر آلومینیوم به دلیل ویژگی‌های ظاهری و سبک بودن آن دارای انعطاف‌پذیری بالایی در شکل‌دهی است. این ویژگی امکان طراحی زیبا به‌دلخواه شما و ایجاد ظاهری مدرن را ارائه می‌دهد.

عایق مناسب

با استفاده از گاز موجود در فضای خلأ بین پنجره‌ها، درزگیرها و سایر تجهیزات عایقی و مهم‌تر از آن ساختار چند جداره بودن شیشه‌ها این پنجره‌ها می‌توانند عایق حرارتی و صوتی خوبی باشند. این ویژگی سبب جلوگیری از نفوذ سروصدا به داخل ساختمان و بالعکس می‌شود.

همچنین با خاصیت عایقی، پنجره‌ دوجداره آلومینیومی در مقابل هدررفت دما بسیار مؤثر است و از اتلاف هوای گرم یا سرد ساختمان جلوگیری می‌کند. این امر سبب متعادل شدن دمای درونی ساختمان می‌شود.

منعطف

یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی پنجره‌های ساخته شده از متریالی همچون آلومینیوم قابلیت بازشو و تنظیم آسان آنهاست. پنجره‌های ساخته شده از پروفیل‌های آلومینیومی قابلیت باز و بسته‌شدن و تنظیم آسانی دارند. این امر از مزیت‌های مهم این دسته از پنجره‌های دوجداره به شمار می‌آید. همچنین این نوع پنجره‌ها معمولاً با سیستم‌ قفل‌های ایمن و مطمئن تجهیز شده‌اند که امنیت ساختمان را افزایش می‌دهند.

عایق مناسب
افزایش بازدهی انرژی
افزایش بازدهی انرژی

بازدهی انرژی از دیگر مشخصه‌ها و مهم‌تر از آن مزایای پنجره‌های دوجداره آلومینیومی هستند. پنجره‌های آلومینیومی با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن می‌توانند بازدهی انرژی بالایی در ساختمان داشته باشند. در نهایت به کاهش انرژی‌های مربوط به گرمایش و سرمایش ساختمان کمک خواهند کرد.

خلاصه کلام پنجره دوجداره آلومینیومی به دلیل مقاومت بالا، زیبایی، عملکرد بی‌نظیر و قابلیت تنظیم و نگهداری آسان آنها انتخابی عالی و مناسب برای هر نوع ساختمانی محسوب می‌شود.

پنجره دوجداره چوبی

استفاده از چوب در معماری بسیاری از ساختمان‌ها موردپسند بسیاری از افراد در سبک‌های مختلف است. ساختار بی‌نظیر و متفاوت چوب به‌عنوان تکه‌ای از طبیعت می‌تواند در ساخت پنجره‌های دوجداره موردپسند بسیاری از افراد و حتی طراحان باشد. در اغلب ساختمان‌های تاریخی و مسکونی از چوب برای ساخت پنجره‌ها استفاده می‌شود. مهم‌ترین مشخصه و ویژگی‌های این دسته از پنجره‌های دوجداره عبارت‌اند:

  • چوب به‌عنوان ماده طبیعی و گرمازا باعث ایجاد ظاهری زیبا و طبیعی در ساختمان می‌شود. پنجره‌های چوبی اغلب سبب افزایش جذابیت و زیبایی محیط موردنظر می‌شوند. شما می‌توانید با استفاده از چوب درختان متنوع ساختارها و طرح‌های متفاوت، سبک‌های مختلفی را با اجرای آنها ایجاد کنید.

  • چوب به دلیل خاصیت عایقی، حرارتی و صوتی خود می‌تواند انتقال حرارت و صدا را به‌عنوان پنجره دوجداره در ساختمان کاهش دهد. پنجره‌های دوجداره چوبی که از چوب‌های باکیفیت البته با ضخامت مناسب ساخته شده‌اند می‌توانند در برابر شرایط جوی و حتی تغییرات دمایی مقاومت بالایی نشان دهند.

  • چوب از نظر طرح و زیبایی بسیار چند جهتی است و این امکان را فراهم می‌کند که با استفاده از چوب‌های مختلف سبک‌ها و طراح‌های متنوعی را اجرا نمود. همچنین شما می‌توانید با ترکیب متریال‌های مختلف ساختارهای متفاوتی را به‌عنوان پنجره‌های دوجداره خلق کنید که سبب افزایش عمر مفید پنجره‌ها می‌شود.

  • در صورت لزوم پنجره‌های دوجداره چوبی به‌راحتی قابل‌تعمیر و بازسازی هستند. این ویژگی سبب می‌شود که پنجره‌های چوبی برای ساختمان‌های تاریخی و باارزش انتخاب مناسبی باشند.

پنجره دوجداره UPVC

پل وینیل کلراید تحت عنوان UPVC یکی دیگر از متریال‌های اولیه در ساخت انواع پنجره‌های دوجداره است. این ساختار نیز با برخورداری از ویژگی‌های متفاوت یکی از گزینه‌های پرطرف‌دار در ساخت پنجره‌های دوجداره محسوب می‌شود. مهم‌ترنی ویژگی‌های این ساختار نیز به شرح زیر است.

  • UPVC به‌عنوان یک ماده عایق حرارتی بسیار عالی شناخته شده است. پنجره‌های دوجداره ساخته شده از UPVC  با وجود لایه خلأ در مابین شیشه‌های آن عملکرد بی‌نظیری را در جلوگیری از انتقال حرارت به داخل یا بیرون ساختمان ایفا می‌کنند. این پنجره‌ها به طور بی‌نظیری سبب کاهش مصرف انرژی ساختمان‌ها می‌شوند.

  • علاوه بر عایق حرارتی پنجره‌های UPVC به‌عنوان عایق صوتی بسیار قوی محسوب می‌شوند. این ماده می‌تواند صداهای مزاحم از محیط خارجی را کاهش و برای ایجاد آرامش در داخل فضا بسیار مؤثر باشد.

  • UPVC مقاوم در برابر شرایط جوی مختلف از جمله باران، باد، خشکی و نور مستقیم آفتاب است. این ویژگی باعث می‌شود که پنجره‌های UPVC  نسبت به شرایط جوی مقاوم، از طول عمر بالایی برخوردار و نیاز به نگهداری و تعمیرات کمتری داشته باشند.

پنجره دوجداره UPVC
  • یکی دیگر از مشخصه‌های این ماده به‌عنوان یکی از متریال اولیه در ساخت پنجره‌های دوجداره بازدهی بالای آنهاست. UPVC ماده‌ای مقاوم در برابر فرسایش و زنگ‌زدگی محسوب می‌شود. پنجره‌های ساخته شده در از این عنصر دارای عمر طولانی هستند و همچنین در طول زمان کارایی و عملکرد خود را همچنان حفظ می‌کنند.

UPVC  عنصر کاملاً منعطف و موجود در طرح‌ها و رنگ‌بندی‌های مختلفی است. این مدل می‌تواند به طور مؤثر در انواع سبک‌ها و طرح‌های مختلف معماری به کار گرفته شود و باسلیقه و استایل داخلی و خارجی ساختمان شما هماهنگ شود. باتوجه‌به این ویژگی‌ها پنجره‌های ساخته شده از UPVC  به‌عنوان گزینه به‌صرفه عمل می‌کند که برای انواع ساختمان‌های مختلف گزینه‌ای کاربردی محسوب می‌شود.
برای تشخیص تفاوت پنجره دوجداره آلومینیومی و UPVC این مقاله را مطالعه بفرمایید. 

انواع پنجره دوجداره بر اساس انواع بازشو

و اما طرح شکل ظاهری پنجره‌های چند جداره یکی از متنوع‌ترین ویژگی‌های آنها محسوب می‌شود که می‌تواند زمان خرید شما را به‌راحتی سردرگم کند. پنجره دوجداره بر اساس شکل ظاهری و طراحی ساختاری آن دارای انواع مختلفی است. هر کدام از این پنجره‌ها علاوه بر سلیقه شما برای شرایط، محیط‌ها و ساختمان‌های متفاوتی به کار گرفته می‌شوند.
جهت تشخیص کاربرد پنجره دوجداره آلومینیومی بر اساس نوع بازشو در فضای های مختلف این مقاله را مطالعه بفرمایید.

به‌عبارت‌دیگر نوع طراحی و ساختار پنجره شما باید بیشترین هماهنگی را با طراحی معماری و فضای ساختمان داشته باشد. ازاین‌رو در دسته‌بندی دیگر بر اساس طراحی پنجره‌های دوجداره می‌توان آنها را از لحاظ نوع بازشو نیز نام برد. براین‌اساس انواع پنجره دوجداره از لحاظ بازشو عبارت‌اند از:

انواع پنجره دوجداره بر اساس انواع بازشو
  • پنجره‌های ثابت

  • پنجره تک حالته

  • پنجره دوحالته

  • پنجره کشویی

  • پنجره فرانسوی

  • پنجره کلنگی

  • پنجره محوری

  • پنجره خلیجی

  • پنجره واگنی 

  • پنجره آکاردئونی

  • پنجره کمانی

  • پنجره لیفت‌اند اسلاید

پنجره دوجداره ثابت

یکی از ساده‌ترین طراحی‌های پنجره‌ دوجداره نوع پنجره دوجداره ثابت است. پنجره‌های دوجداره ثابت از جمله ساده‌ترین و به‌صرفه‌ترین و در مقابل از پرکاربردترین پنجره‌های دوجداره هستند. پنجره ثابت یک نوع پنجره است که در مقایسه با انواع پنجره‌های دوجداره امکان باز و بسته‌شدن آنها وجود ندارد. این نوع پنجره‌ها اغلب برای اتاق‌هایی استفاده می‌شود که به دلیل محدودیت فضا یا موقعیت جغرافیایی شرایط مناسبی برای نصب پنجره‌های بازشو ندارند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این پنجره‌ها ایجاد عایق حرارتی و صوتی بیشتر نسبت به پنجره‌های بازشو و حتی تک‌جداره است. این پنجره‌ها به دلیل عدم نیاز به سیستم باز و بسته‌شدن به‌عنوان راه‌حلی ساده، عایق و کم‌هزینه مورداستفاده قرار می‌گیرند. همچنین درعین‌حال می‌توانند برای نورپردازی نیز مورداستفاده قرار بگیرند. علاوه بر این موارد پنجره دوجداره ثابت به‌عنوان عنصر طراحی مدرن و زیبا در داخل فضای ساختمان‌ها نصب می‌شوند. طراحی ساده و شیک آنها باعث می‌شود که به‌راحتی با سبک‌های مختلف معماری سازگاری پیدا کند.

پنجره دوجداره ثابت
پنجره دوجداره تک حالته

پنجره دوجداره تک حالته

پنجره دوجداره تک حالته نوع دیگری از پنجره‌های دوجداره هستند که از یک سمت و فقط به یک شیوه قابلیت باز و بسته‌شدن را دارند. پنجره‌های تک حالته ممکن است به روش‌ها و با استفاده از سیستم‌های بازشوی مختلفی نیز ساخته شوند. این نوع پنجره دارای مکانیزمی ساده است که به‌صورت یک حرکته به سمت داخل یا خارج از ساختمان باز و بسته می‌شود.

برای مثال رایج‌ترین طراحی و یراق‌آلات بازشو در ساختار پنجره‌های تک حالته، ساختار لولایی است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این پنجره‌ها سادگی و سهولت استفاده از آنهاست که می‌تواند برای فضاهایی که دارای محدودیت مکانی و دسترسی هستند، مناسب باشند.

علاوه بر تمامی این موارد پنجره دوجداره تک حالته از لحاظ عملکردی نیز دارای مزایای بسیاری است. این پنجره‌ها با استفاده از دولایه شیشه‌ و فضای خالی بین آنها به‌عنوان عایق مناسبی در ساختمان عمل می‌کنند. همچنین می‌توانند در بهبود کیفیت هوای داخلی نقش مهمی را ایفا کنند. این نوع پنجره‌ها باتوجه‌به ساختار ساده و سبک خود به‌راحتی با انواع طراحی و سبک‌های مدرن تا سنتی هماهنگ می‌شوند.

پنجره دوجداره دوحالته

پنجره دوجداره دو حالته نوعی دیگر از پنجره‌هایی است که امکان باز و بسته‌شدن آنها از دو سمت و همچنین به دو شیوه مختلف ممکن است. این پنجره با داشتن دو مکانیزم جداگانه برای باز و بسته‌شدن به شما امکان می‌دهد که انتخاب کنید از کدام طرف آنها را بازو‌بسته نمایید. این ویژگی به کاربران امکان می‌دهد تا به بهترین شکل ممکن از این پنجره‌ها در هر فضایی استفاده کنند.

همچنین می‌توانید به‌منظور جلوگیری از ورود هوای سردوگرم، حفظ دمای مطلوب داخلی ساختمان از طرف معکوس پنجره استفاده نمایید. این ساختار با داشتن دو حالت بازشو بهترین استفاده را از نور طبیعی و تهویه مناسب فراهم می‌کند.

طراحی دوگانه این دسته از پنجره‌های دوجداره سبب گردیده تا شما بتوانید از آنها در هر محیطی با هر نوع محدودیتی استفاده کنید. از طرفی حالت دوگانه بودن و استفاده از یراق‌آلات بیشتر در ساختار بازشو این پنجره‌ها سبب افزایش قیمت آنها به نسبت پنجره‌های دیگر می‌گردد.

پنجره دوجداره دوحالته
پنجره دوجداره کشویی

پنجره دوجداره کشویی

پنجره دوجداره کشویی همان پنجره‌های ریلی قدیمی هستند این بار با ساختار مدرن و قابلیت دوجداره. مهم‌ترین ویژگی و مزایای این نوع از پنجره‌های دوجداره این است که به هیچ‌گونه فضایی برای باز و بسته‌شدن نیاز ندارند. و جالب‌تر اینکه هیچ مزاحمتی را برای پرده‌های شما ایجاد نخواهند کرد.

پنجره‌های دوجداره کشویی خود بر اساس تعداد ریل‌های پنجره به دودسته پنجره‌های کشویی تکریل یا مونوریل و دو ریل تقسیم‌بندی می‌شوند. در نهایت سیستم باز و بسته‌شدن هر دو این پنجره‌ها به‌وسیله ریل‌های قرار گرفته روی غلتک‌های محور افقی پنجره صورت می‌گیرد.

با این تفاوت در پنجره کشویی مونوریل (تک‌ریل) یک‌لایه ریلی تعبیه شده است. بااین‌حال برای حرکت لنگه بازشو و عدم برخورد آن با لنگه ثابت پنجره باید آن را از ریل خارج نموده و سپس نسبت به حرکت آن اقدام نمایید.

اما در ساختار دیگر پنجره‌ها دارای دولایه ریلی است که به‌راحتی باز و بسته می‌شود. این نوع پنجره‌ها به دلیل راحتی در استفاده، استحکام ساختاری و زیبایی ظاهری آنها موردتوجه بسیاری از طراحان ساختمان‌ها قرار می‌گیرند. در نهایت در کنار تمامی این ویژگی‌ها می‌توانند به‌عنوان عایق مناسبی در فضای موجود عمل کنند.

پنجره دوجداره فرانسوی

پنجره‌های فرانسوی را می‌توان در عین سادگی یکی از متفاوت‌ترین پنجره‌های دوجداره به‌حساب آورد. ساختار فرانسوی همانند پنجره‌های لولایی از دو طرف در روی محور افقی به طور کامل باز و بسته می‌شود. با این تفاوت که مابین دولنگه بازشونده این پنجره هیچ‌گونه ستون یا پروفیل‌های فلزی وجود ندارد.

جالب‌تر اینکه هر دولنگه پنجره به‌صورت بازشو به طور کامل باز می‌شوند. این ساختار سبب می‌گردد که پنجره‌های فرانسوی انعطاف‌پذیری بیشتری در استفاده، تنظیم نور و تهویه هوای محیط داشته باشند. یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته پنجره‌های فرانسوی زیبایی و ظرافت در طراحی آنهاست. عدم وجود ستون یا قطعات اضافی مابین لنگه‌های این پنجره احساسی از آزادی و طبیعت را در داخل ساختمان ایجاد می‌کند.

یکی دیگر از مهم‌ترین شاخصه‌های این پنجره‌ها قابلیت نصب انواع مدل‌های بازشو تک حالته و دو حالته در ساختار فنی آنها است. به عبارت ساده‌تر شما می‌توانید پنجره دوجداره فرانسوی را به‌گونه‌ای طراحی کنید که بر روی محورهای عمودی، افقی یا هر دو به‌راحتی باز و بسته شوند.

پنجره دوجداره فرانسوی
پنجره دوجداره کلنگی یا سایبانی

پنجره دوجداره کلنگی یا سایبانی

پنجره‌های دوجداره سایبانی یکی دیگر از پنجره‌های دوجداره هستند که برای فضاهای محدود بسیار کاربردی خواهند بود. این پنجره‌ها را نیز می‌توان به‌عنوان پنجره‌های تک حالته به‌حساب آورد. ساختار باز و بسته‌شدن این پنجره‌ها به‌گونه‌ای است که شما می‌توانید لنگه بازشو را به سمت داخل یا خارج ساختمان باز و بسته نمایید.

سیستم بازشو این پنجره‌ها از نوع لولایی است که روی محور افقی پایین یا بالای پنجره نصب می‌شود. طراحی باز و بسته‌شدن این پنجره‌ها به‌گونه‌ای است که شما نمی‌توانید لنگه پنجره را به طور کامل باز یا بسته نمایید. به همین دلیل در حین باز و بسته نمودن آن حالت سایبانی به خود خواهد گرفت که علت نام‌گذاری این دسته از پنجره‌های دوجداره است.

علاوه بر این موارد این پنجره‌ها به دلیل حالت نیمه‌باز دارای امنیت بالایی نسبت به پرت‌شدن، افتادن اجسام و افراد به بیرون از ساختمان هستند. از طرفی حالت نیمه‌باز آنها برای محیط‌هایی که دارای محدودیت مکانی و عدم فضای کافی برای باز و بسته شدن لنگه پنجره هستند، مناسب‌اند. به‌راحتی می‌توان از این ساختار در انواع محیط‌های کوچک، حمام، سرویس بهداشتی و راه‌پله‌ها استفاده نمود.

پنجره دوجداره محوری

یکی دیگر از متنوع‌ترین طراحی پنجره دوجداره، پنجره‌های محوری یا دایره‌ای هستند. طراحی این پنجره‌ها به‌عنوان یکی از نمونه‌های کمیاب دوجداره محسوب می‌شود و بنابر سلیقه افراد در برخی از مکان‌های محدود مورداستفاده قرار می‌گیرند. در مقابل ساختار محوری این پنجره‌ها و باز و بسته‌شدن آنها حول محور چرخشی می‌تواند زیبایی خاص و منحصربه‌فردی را به جلوه ساختمان شما دهد.

مکانیسم باز و بسته‌شدن پنجره دوجداره محوری روی یک محور قطری قرار دارد و با حرکت آسان آن پنجره شما به طور کامل با چرخش باز و بسته می‌شود. این پنجره‌ها نیز با وجود قابلیت شیشه‌های دوجداره عایقی مناسبی برای ساختمان شما محسوب می‌شوند. از مزایای دیگر آنها می‌توان به کاهش احتمالی رطوبت ساختمان، مقاوم در برابر تغییرات جوی و دماهای مختلف اشاره نمود.

پنجره دوجداره محوری
پنجره دوجداره واگنی

پنجره دوجداره واگنی

یکی از ساختارهای ویژه و قابل‌اجرا برای ساخت پنجره دوجداره فولکس‌واگنی است. این مدل پنجره‌های دوجداره به‌عنوان پنجره‌های لوکس و شیک نیز در ساختمان‌های گران‌قیمت مورداستفاده قرار می‌گیرند. در ساخت این دسته از پنجره‌ها از یراق‌آلات خاص استفاده می‌شود.

نوع طراحی ویژه آنها نیز سبب افزایش قیمت این دسته از پنجره‌های دوجداره گردیده است. علت نام‌گذاری پنجره‌های دوجداره واگنی به این اسم نحوه و مکانیزم باز و بسته‌شدن آنها به شکل پنجره ماشین فولکس است. مکانیزم باز و بسته‌شدن لنگه‌های این پنجره روی سیستم ریلی طراحی شده است. این پنجره‌های دوجداره علاوه بر ساختار و مزایای عملکردی و عایق صوتی و حرارتی، جلوه بسیار متفاوتی را به محیط موردنظر شما خواهند بخشید.

پنجره دوجداره آکاردئونی

به علت سیستم باز و بسته‌شدن پنجره‌های آکاردئونی، از آنها به‌عنوان پنجره‌های عریض در محیط‌ها و سالن‌های بزرگ استفاده می‌شود. لنگه‌های پنجره‌های آکاردئونی به‌صورت تاشو باز و بسته می‌شوند و به طور کامل در کناره پنجره روی‌هم قرار می‌گیرند. نحوه و قابلیت تاشو پنجره‌های آکاردئونی فضای کمی را زمان و باز و بسته‌شدن اشغال می‌کند. ازاین‌رو برای مکان‌هایی با فضای محدود برای باز و بسته کردن پنجره مناسب خواهند بود.

از جمله خصوصیات بارز پنجره‌های آکاردئونی علاوه بر طراحی زیبا، انعطاف‌پذیر و خاص آنها جلوگیری از هدررفت و اتلاف انرژی و مهم‌تر از آن افزایش دسترسی افراد به فضای بیرون و افزایش سیستم تهویه و نورپذیری داخلی ساختمان است.

همچنین می‌توان از این پنجره‌ها در انواع اقلیم‌های جغرافیایی استفاده نمود.تنها محدودیت اجرای این نوع از پنجره‌ها، محدودیت مکانی آنهاست. به این عنوان که از این پنجره‌ها برای فضاها و سالن‌های بزرگ استفاده می‌شود.

پنجره دوجداره آکاردئونی
پنجره دوجداره خلیجی

پنجره دوجداره خلیجی

پنجره دوجداره خلیجی یکی از انواع طراحی‌های زیبا و کاربردی در دسته‌بندی پنجره‌های دوجداره هستند. این نوع پنجره‌ها به‌عنوان عناصر کاربردی برای طراحی داخلی ساختمان‌ها نیز استفاده می‌شوند. پنجره‌های خلیجی از ترکیب پنجره‌های ثابت و لنگه‌های بازشونده به شکل قوسی چندضلعی ساخته می‌شود که به فضای داخلی ساختمان حالتی خاص و ویژه می‌بخشد.

استفاده از پنجره دوجداره خلیجی نه‌تنها ظاهر زیبا و منحصربه‌فرد ساختمان شما می‌بخشد؛ بلکه به دلیل ساختار متفاوت آن، سیستم ترکیبی برای شما ایجاد می‌کند. این امر سبب افزایش اندازه و دید بیشتر از محیط خارجی و ورود نور به داخل ساختمان می‌شود. پنجره‌های خلیجی با ساختار چندضلعی خود ایجاد احساس فضای بزرگ‌تر را در داخل ساختمان به وجود می‌آورند. آنها جلوه‌ی جذابی به دکوراسیون داخلی خانه شما می‌بخشند.

پنجره دوجداره کمانی

بسیاری از افراد پنجره‌های خلیجی و کمانی را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. در واقع ساختار لنگه‌ها و قسمت‌های مختلف پنجره‌های خلیجی به شکل چهارگوش و مانند پنجره‌های لولایی ساده طراحی می‌شود. در پنجره کمانی قسمت کتیبه پنجره و لنگه‌های آن به شکل کمانی و قوس‌دار طراحی می‌شود.

این دسته از پنجره‌های چند جداره یکی از انواع طراحی‌های جذاب و زیبا محسوب می‌شود. پنجره‌های کمانی دارای زاویه کمانی متمایل به سمت بالا هستند که زیبایی و شکوه ویژه‌ای را به ساختمان و نمای آن نیز می‌بخشند.

در مقایسه‌ای دیگر می‌توان گفت که پنجره‌های کمانی دارای قوسی به‌صورت یکپارچه که در امتداد افق پنجره ساخته می‌شوند. اما قوس پنجره‌های خلیجی توسط زوایای مختلف شکل می‌گیرد. این دسته از پنجره‌های دوجداره نیز به ایجاد فضای بزرگ‌تر، جلوه‌ای زیبا و جذب نور طبیعی بیشتر در داخل ساختمان کمک می‌کنند. پنجره‌های دوجداره کمانی از لحاظ طراحی و ظاهری دارای گزینه‌های متنوعی هستند.

پنجره دوجداره کمانی
پنجره لیفت‌اند اسلاید

پنجره لیفت‌اند اسلاید

یکی دیگر از ساختارهای متفاوت در طراحی و ساخت پنجره‌های دوجداره سیستم پنجره لیفت‌اند اسلاید است. نحوه راه‌اندازی یراق‌آلات و همچنین عملکرد این پنجره‌ها بسیار شبیه به سیستم پنجره‌های کشویی یا ریلی است. لنگه‌های این پنجره دوجداره روی دولایه ریلی قرار می‌گیرند. قاب پنجره به شکل عمودی روی ریل‌ها نصب می‌شوند.

با حرکت دستگیره پنجره و سپس حرکت چرخ‌های زیر لنگه پنجره به طور کامل از قاب و چهارچوب آن خارج می‌شود. در این مرحله اصطلاحاً پنجره در حالت لیفت قرار می‌گیرد. سپس برای باز و بسته کردن آن به شکل اسلایدی به طرفین نیز می‌توانید آنها را به‌راحتی حرکت دهید.

به عبارت دیگر سیستم حرکتی این دسته از پنجره‌های دوجداره شامل دو مرحله حرکت عمودی به بالا و حرکت افقی است. سیستم لیفت‌اند اسلاید دارای قابلیتی است که امکان باز و بسته‌شدن پنجره‌ها را به‌صورت کاملاً آسان و بدون صدا برای شما فراهم می‌کند. یکی دیگر از مهم‌ترین مشخصه‌ها و ویژگی این دسته از پنجره‌های دوجداره صرفه‌جویی در فضای ساختمان است. سیستم باز و بسته کردن این پنجره‌ها نیاز به فضای اضافی ندارد و سبب می‌گردد برای محیط‌هایی که فضای محدودی دارند بسیار مفید باشند. از دیگر مشخصه‌های بارز این پنجره‌ها می‌توان به‌ظاهر زیبا و مدرن، خاصیت عایقی مناسب در برابر حرارت و امنیت بالای آنها اشاره نمود.

انواع پنجره دوجداره بر اساس ساختار پروفیل بدنه

یکی دیگر از دسته‌بندی‌های موجود برای پنجره‌های دوجداره تقسیم‌بندی آنها از نظر ساختار و نوع پروفیل‌های قاب پنجره است. در این دسته‌بندی پروفیل‌های پنجره دوجداره بخصوص پروفیل پنجره دوجداره آلومینیومی که از رایج‌ترین متریال برای ساخت پنجره‌های دوجداره محسوب می‌شود دارای دو نوع پروفیل نرمال بریک و ترمال‌ بریک هستند.

هر کدام از این پروفیل‌ها بر اساس ساختار درونی آنها از ویژگی‌ها و مزایای خاصی برخوردارند. براین‌اساس شما باید با ساختار و ویژگی این نوع از پروفیل‌های آلومینیومی به طور کامل آشنایی داشته باشید. در واقع استفاده از هر کدام از این پروفیل‌ها در کیفیت، سیستم عایقی و حتی قیمت پنجره‌های شما تأثیرگذار خواهد بود.

پروفیل نرمال بریک از جمله ساده‌ترین و رایج‌ترین نوع پروفیل‌های آلومینیومی برای ساخت پنجره‌های دوجداره شناخته شده است. این پروفیل دارای ساختاری تک‌لایه است. به این معنی که در برابر شرایط محیطی، گرما و سرما عایق مناسبی نخواهد بود و در کاهش بازده حرارتی ناکارآمد هستند.

سطح کیفی این پروفیل‌ها سبب می‌گردد حتی درصورت استفاده از شیشه‌های دوجداره و سه جداره خاصیت عایقی ضعیفی را ارائه دهد. در مقابل پنجره‌های ساخته شده از پروفیل‌های نرمال بریک به‌صرفه‌تر و کم‌هزینه‌تر خواهند بود. همچنین دارای تنوع زیادی از لحاظ رنگ، فرم، طراحی و گستردگی استفاده از یراق‌آلات و بازشوهای مختلف هستند.

پروفیل‌های ترمال‌بریک در نقطه مقابل نرمال قرار گرفته است. این پروفیل‌ها دارای ساختار دولایه و دوجداره هستند. مابین ساختار دو لایه‌ای این پروفیل‌ها یک جداکننده حرارتی و عایقی نیز قرار گرفته است. این لایه عایقی سبب می‌گردد پنجره‌ها به شکل بهتری نسبت به حرارت و سرما عمل کنند و منجر به بهبود عملکرد انرژی داخل ساختمان شوند.

به‌علاوه پروفیل‌های آلومینیومی ترمال بریک دارای قابلیت ضدزنگ و مقاومت بیشتر در برابر عوامل جوی هستند. این عوامل سبب می‌گردد تا پنجره دوجداره ساخته شده از پروفیل‌های ترمال بریک از طول عمر بالاتری برخوردار باشند. برای آشنایی بیشتر با تفاوت پنجره‌های ترمال بریک و نرمال بریک مقاله مربوطه را بخوانید. 

از مزایا و مشخصه‌های بارز این دسته از پرفیل‌ها می‌توان به

  • عایق رطوبتی

  • غیر قابل‌اشتعال بودن

  • دارای ساختار قابل‌بازیافت

  • سازگار با محیط‌زیست

  • سبک و درعین‌حال مقاوم

  • ظاهری زیبا

  • دارای تنوع رنگی و

  • ایمنی بالا در مقابل زلزله

اشاره نمود.

انواع پنجره دوجداره بر اساس ساختار پروفیل بدنه

ساختار پنجره دوجداره

در واقع ساختار فنی و نحوه بکارگیری یراق‌آلات و ترکیبات متفاوت در طراحی و ساخت این دسته از پنجره‌ها سبب متمایزشدن آنها از پنجره‌های معمولی گردیده است. به‌طورکلی این پنجره‌ها به‌عنوان پنجره‌های چندلایه دارای شیشه‌های دوجداره یا سه جداره هستند.

مابین لایه‌های شیشه‌ای به طور معمول گاز آرگون تزریق می‌شود تا به‌عنوان عایق حرارتی و صوتی عمل کند. افزایش تعداد لایه‌های شیشه‌ای و تزریق گازهای مخصوص مابین این لایه‌های خالی سبب افزایش خاصیت و سطح عایق‌بندی پنجره‌ها و ساختمان می‌گردد.

ساختار پنجره دوجداره

جالب است بدانید که شیشه‌های قابل‌استفاده در ساخت این دسته از پنجره‌ها از نوع شیشه‌های خاصی هستند و نمی‌توان از شیشه‌های معمولی استفاده نمود. قاب یا فریم این دسته از پنجره‌ها به گونه طراحی شده که جایگاه شیشه‌ها متناسب با ضخامت آنها به خوبی درون قاب پنجره جای بگیرند. سپس شیشه‌های چند جداره روی فریم و پروفیل پنجره سوار می‌شوند.

یکی دیگر از مهم‌ترین قسمت‌ها در ساختار این پنجره‌ها استفاده از درزگیر، لاستیک‌ها یا چسب‌های عایق‌بندی در اطراف شیشه و پروفیل پنجره‌ها هستند. به طور معمول می‌توان گفت که هرچه تعداد جداره شیشه‌ها، غلظت و تراکم گاز تزریقی مانند آرگون در پنجره‌ها بیشتر باشد عملکرد بهتری را به‌عنوان عایق ایفا خواهند کرد.

اجزای پنجره دوجداره

اجزای تشکیل‌دهنده پنجره‌های دوجداره و پنجره سه جداره به همان میزان با ساختار و عملکرد پنجره‌های معمولی متفاوت هستند. به‌عبارت‌دیگر استفاده از اجزا و فرایندهای مختلف در ساخت و طراحی این دسته از پنجره‌ها سبب تمایز و افزایش عملکرد آنها گردیده است. براین‌اساس مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده پنجره دوجداره به شرح زیر است:

  • شیشه

  • پروفیل

  • اسپیسر

  • چسب و مواد عایق‌بندی

  • متریال رطوبت‌گیر

  • گاز آرگون

اجزای پنجره دوجداره

پیشنهاد می‌کنیم مقاله جامع اجزا و یراق‌الات پنجره‌های دوجداره آلومینیومی را مطالعه نمایید.

شیشه پنجره دوجداره

یکی از اصلی‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده و به‌کاررفته در ساخت پنجره‌های دوجداره شیشه‌ها هستند. در واقع ضخامت شیشه‌ها، ساختار و کیفیت آنها در کیفیت پنجره نیز تأثیر گذارند. شیشه‌های قابل‌استفاده برای پنجره‌های دوجداره و سه جداره متشکل از چندلایه شیشه‌های مسطح هستند که روی همدیگر قرار گرفته‌اند. جالب است بدانید در پنجره‌های چند جداره ضخامت و رنگ هر لایه از شیشه‌ها می‌تواند به طور کامل با یکدیگر متفاوت باشند.

شیشه پنجره دوجداره

مهم‌ترین وظیفه و عملکرد شیشه‌ها در ساختار پنجره دوجداره عایق کردن سیستم پنجره و کاهش اتلاف انرژی و دمای محیط است. گرچه این شیشه‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند عایق مناسبی در برابر گرما، سرما و حتی صوت باشند با نصب اجزای دیگر این قابلیت تکمیل می‌گردد.

به طور معمول شیشه‌ها در موازات همدیگر حداقل بافاصله ۸ میلی‌متر از یکدیگر قرار می‌گیرند. ضخامت استاندارد برای این دسته از پنجره‌های دوجداره مابین ۴ الی ۶ میلی‌متر درنظر گرفته شده‌است. هرچه فاصله لایه شیشه‌ها بیشتر باشد، پنجره عملکرد بهینه‌تری را به نسبت اتلاف انرژی خواهد داشت. در پنجره‌های دوجداره و سه جداره می‌توان از انواع شیشه‌های رفلکسی، شفاف، مات و رنگی نیز استفاده نمود.

فریم پنجره

پس از شیشه، ساختار عمده پنجره‌های دوجداره را پروفیل‌های قاب پنجره تشکیل می‌دهد. همان‌طور که در بالا مطالعه نمودید پنجره‌های دوجداره می‌توانند از انواع متریال‌های مختلف مانند چوب، فلزات مختلف مانند آهن، آلومینیوم و یا UPVC ساخته شوند. هر کدام از این موارد دارای قیمت، ویژگی و مزایای متعدد هستند و برای شرایط و اقلیم‌های جغرافیایی متفاوتی مناسب خواهند بود.

فریم پنجره
اسپیسر

اسپیسر

اسپیسرها به‌عنوان قطعات جداکننده در ساختار پنجره دوجداره به کار گرفته می‌شوند. این اجزا به‌عنوان فاصله‌انداز مابین لایه‌های موازی شیشه‌های پنجره استفاده می‌شوند. این قطعات دارای ساختار آلومینیومی به شکل توخالی هستند که با ضخامت‌های مختلف ۶ الی ۱۶ میلیمتری ساخته می‌شوند.

هرچه ضخامت اسپیسرهای آلومینیومی بیشتر باشد فاصله بین لایه‌های شیشه‌ای نیز بیشتر خواهد بود. ازاین‌رو اسپیسرها باید دارای مقاومت کافی و استحکام بالا برای تحمل وزن شیشه‌های پنجره را داشته باشند. از طرفی به دلیل استفاده از مواد رطوبت‌گیر درون قسمت توخالی، اسپیسرها باید دارای ساختاری کاملاً ضدزنگ باشند. به همین دلیل این قطعات از آلومینیوم ضدزنگ و مقاوم ساخته می‌شوند.

مواد عایقی

چسب‌ها، درزگیرها و مواد پرکننده از جمله قطعات بسیار مهم در ساخت و افزایش کیفیت و بازدهی پنجره‌های دوجداره محسوب می‌شوند. با استفاده از این اجزا تمامی درزها و شکاف‌های مابین شیشه‌ها و پروفیل پنجره به طور کامل پوشانده می‌شود. در نهایت باید ساختار پنجره دوجداره کاملاً عایق و بدون کوچک‌ترین منافذی باشد تا بتواند در مقابل نفوذ صدا و حرارت خاصیت عایقی مناسبی داشته باشد.

مواد عایقی
رطوب‌گیر

رطوب‌گیر

هوای محیط به طور مشخصی دارای میزان معینی رطوبت است؛ ازاین‌رو استفاده از مواد رطوبت‌گیر و جاذب رطوبت در ساختار این پنجره‌ها بسیار مهم است. استفاده از چنین اجزایی در ساختار پنجره‌های چند جداره سبب جلوگیری از وجود رطوبت و ایجاد بخار آب به‌خصوص مابین لایه‌های شیشه می‌شود.

جالب است بدانید که در صورت عدم استفاده از چنین اجزایی در ساختار این پنجره‌ها به‌خصوص در فصول سرد سال رطوبت موجود درون هوا به‌صورت قطرات ریز بین لایه‌های شیشه وجود می‌آید. در این صورت تمیزکردن این لایه‌ها نیز برای شما امکان‌پذیر نخواهد بود، درنهایت ساختار پاکیزه و یکدست خود را از دست خواهند داد. یکی دیگر از مزایای مهم مواد جاذب رطوبت در ساختار پنجره‌های دوجداره و سه جداره حفظ عملکرد و افزایش طول عمر گاز آرگون میان‌لایه‌های شیشه‌ای است.

رگلاژ پنجره دوجداره و سه جداره

زمانی که شاهد ساییده شدن لنگه‌های پنجره یا افزایش سروصدای آنها حین باز و بسته کردن شدید، به این معناست که پنجره شما به رگلاژ کردن نیاز دارد. رگلاژ کردن پنجره دوجداره و پنجره سه جداره در واقع به معنای تنظیم‌کردن قطعات و اجزای پنجره جهت افزایش کیفیت و کارایی آن مانند روز اول است. در رگلاژ کردن شما می‌توانید اجزای مهم پنجره مانند لولاها، یراق‌آلات مخصوص و حتی لنگه‌های بازشو را تنظیم نمایید.

شایان‌ذکر است که نحوه رگلاژ کردن و تنظیم قطعات پنجره‌ها بر اساس نوع سیستم بازشونده و ساختار آنها با یکدیگر کاملاَ متفاوت است. ازاین‌رو می‌توان گفت که رگلاژ کردن پنجره‌های دوجداره نیازمند افرادی متخصص و کاربلد است. با رگلاژ کردن و تنظیم قطعات شما می‌توانید عملکرد پنجره‌ها را مانند روز اول بازگردانید.

در غیر این صورت شما شاهد افتادگی و افت کیفیت و عملکرد پنجره‌های چند جداره خواهید بود چرا که به عبارتی از تنظیم خارج خواهند شد.

رگلاژ پنجره دوجداره و سه جداره

پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای کامل رگلاژ کردن پنجره‌های دوجداره را مطالعه نمایید.

 خارج‌شدن اجزا و پنجره‌ها از تنظیم اولیه به دلیل نصب نادرست و همچنین استفاده و باز و بسته‌شدن مداوم پنجره امری کاملاَ طبیعی است. فراموش نکنید که برای تنظیم و رگلاژ کردن پنجره‌های خود از تیمی مجرب و لزوماً دارای تجربه کافی در این زمینه کمک بگیرید.

تعمیر پنجره دوجداره و سه جداره آلومینیومی

گرچه ساختار و اجزای مورداستفاده در پنجره‌های دوجداره و سه جداره دارای طول عمر بالایی هستند؛ اما گاهاً با نصب اشتباه یا حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی به تعمیر یا تعویض قطعات نیاز خواهند داشت. در چنین حالتی در صورت آسیب به هر کدام از قطعات و اجزای پنجره‌های چند جداره باید سریعاً نسبت به تعمیر یا تعویض آنها اقدام نمایید.

در غیر این صورت قطعه آسیب‌دیده می‌تواند کل سیستم حرکتی پنجره را تحت‌تأثیر خود قرار دهد و در نهایت سبب آسیب به قسمت‌های دیگر شود. از طرفی ازآنجاکه روزبه‌روز نصب و استفاده از پنجره‌های دوجداره در ساختمان‌ها افزایش می‌یابد، تعمیرات پنجره‌های دوجداره نیز بسیار حائز اهمیت است. چرا که پنجره‌های چند جداره نقش مهمی را به‌عنوان یکی از ساختارهای مهم در ساختمان ایفا می‌کنند.

همچنین تأثیر بسیاری در راندمان مصرف انرژی و عایقی ساختمان خواهند داشت. از طرفی طراحی متفاوت پنجره‌های دوجداره و سه جداره باعث ایجاد جلوه‌ای زیبا در ساختمان شما می‌شود. ایجاد هرگونه نقص یا آسیب در آنها به راحتی ظاهر کل ساختمان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. به‌طورکلی می‌توان گفت که تعمیر به‌موقع پنجره‌ها می‌تواند از افزایش هزینه‌ها و آسیب‌های بزرگ جلوگیری کند و در نهایت عمر مفید پنجره‌های شما را افزایش دهد.

مزایای پنجره دوجداره و سه جداره

به‌طورقطع استفاده از پنجره‌های سه جداره و دوجداره با ساختار و اجزای کاربردی از مزایای بسیاری نیز برخوردار هستند. همین امر سبب افزایش محبوبیت و روند استفاده از آنها در ساختمان‌های مختلف گردیده است. مهم‌ترین مزایای استفاده از پنجره‌های سه جداره و دوجداره به شرح زیر هستند.

مزایای پنجره دوجداره و سه جداره

عایق حرارتی عالی

پنجره‌ دوجداره از طریق وجود ساختار دولایه‌ای شیشه‌ها و گاز آرگون مابین آنها به‌عنوان یک عایق حرارتی مناسب و قوی عمل می‌کنند. این ساختار سبب کاهش انتقال حرارت و از داخل به خارج و بالعکس می‌گردد که در نهایت منجر به کاهش مصرف انرژی برای سیستم‌های سرمایشی و گرمایش ساختمان می‌شود.

عایق صوتی

این پنجره‌ نه‌تنها عایقی حرارتی مناسبی هستند؛ بلکه به‌ّعنوان یک عایق صوتی بسیار قوی نیز در ساختمان عمل می‌کنند. فضای هوای بین دولایه شیشه‌ای می‌تواند صداهای خارجی را جذب و از ورود آنها به داخل ساختمان جلوگیری کند. در نتیجه این پنجره‌ها در ایجاد محیطی آرام برای شما بسیار تأثیرگذار خواهند بود.

کاهش ترکیبات مضر

پنجره‌ دوجداره با وجود خاصیت عایقی قوی می‌توانند سبب کاهش تراکم و غلظت مواد شیمیایی موجود در هوا مانند دود، گازهای مضر و ذرات معلق شوند. ساختار عایقی و نفوذناپذیر این پنجره‌ها از ورود هرگونه گردوغبار و مواد مضر به داخل محیط جلوگیری می‌کند.

ایجاد راحتی و آرامش

پنجره‌های سه جداره و دوجداره با کاهش ورود حرارت و صدا به داخل محیط می‌توانند محیطی آرام و راحت را برای شما ایجاد کنند. این گزینه برای استراحت و زندگی روزمره افراد بسیار حائز اهمیت است.

ایجاد راحتی و آرامش
افزایش ارزش ساختمان

افزایش ارزش ساختمان

استفاده از پنجره‌های چند جداره سبب افزایش ارزش مادی و جذابیت ظاهری ملک شما می‌شود. این پنجره‌ها به‌عنوان یک ویژگی مدرن و بهینه در طراحی منازل و ساختمان‌ها می‌توانند تأثیر مثبتی در افزایش ارزش ملک در فروش یا اجاره آن داشته باشند.

امنیت بالا

ساختار مقاوم این پنجره‌ها از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. به‌طورقطع شکستن چندلایه شیشه با ضخامت بالا سخت‌تر و به انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت.

پنجره‌های دوجداره دارای ساختاری ضدزنگ هستند و به نگهداری و رنگ‌آمیزی در این زمینه نیاز نخواهند داشت.

با نصب این پنجره‌ها می‌توانید با کاهش هزینه‌های مربوط به سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان به‌عنوان گزینه‌ای به‌صرفه نگاه کنید. آب‌بندی و ساختار ویژه این محصولات قسمت داخلی ساختمان شما را از ورود هرگونه عوامل خارجی در امان نگه می‌دارد. درکل استفاده از پنجره‌های دوجداره دارای مزایای بسیاری جهت ارتقا کیفیت زندگی شما است.

تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره

پنجره‌های دوجداره و سه جداره هر دو دارای ماهیت عایقی و ساختاری تقریباً یکسانی هستند. هر دوی این پنجره‌ها از قطعات و اجزای یکسانی ساخته شده‌اند. بااین‌وجود ازلحاظ به‌کارگیری میزان و نوع برخی از متریال دارای تفاوت‌های جزئی هستند.

از جمله مهم‌ترین تفاوت‌های پنجره‌های سه جداره و دوجداره به شرح زیر است.

ساختار پنجره‌های دوجداره از دولایه شیشه موازی، یک فضای خالی و یک‌لایه اسپیسر تشکیل شده است. در مقابل پنجره‌های سه جداره از سه‌لایه شیشه موازی، دولایه فضای خلأ و دولایه اسپیسر تشکیل شده است. در همین ابتدا به‌خوبی می‌توانیم بفهمیم که میزان قطعات و متریال به‌کاررفته در ساختار پنجره‌های سه جداره بسیار بیشتر و پیچیده‌تر از پنجره‌های دوجداره است.

استفاده از اجزا و متریال بیشتر سبب می‌گردد تا وزن و عملکرد پنجره‌های سه جداره به نسبت دوجداره بیشتر و بهتر باشد.

تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره

تعداد لایه‌های بیشتر در ساختار پنجره سه جداره سبب می‌گردد تا این پنجره‌ها در مقابل نفوذ دما و صدا بسیار بهتر عمل کنند. مهم‌تر از تمامی این موارد در قیمت پنجره‌های ساخته شده می‌توان گفت که به‌ازای اضافه‌کردن هر یک‌لایه ساختار این پنجره‌ها ۶۰ درصد هزینه آنها افزایش می‌یابد. بنابراین قیمت پنجره‌های سه جداره بیشتر از پنجره‌های دوجداره خواهد بود.

با وجود تفاوت‌های این دو پنجره می‌توان گفت که کاربرد و محل‌های مجاز برای نصب آنها کاملاً مشابه و یکسان است. شما در هر فضا و ساختمانی که بتوانید پنجره‌های دوجداره را نصب نمایید به همان روال می‌توانید پنجره‌های سه جداره را نیز نصب کنید.

به طور خلاصه می‌توان گفت که اگر هنگام خرید این پنجره‌ها سیستم عایق‌بندی و مهم‌تر از آن قیمت آنها برای شما اهمیت چندانی نداشته باشد، از نظر عملکردی کاملاً مشابه خواهند بود.

قیمت پنجره دوجداره(خرید پنجره دوجداره)

زمانی که صحبت از قیمت و هزینه لازم برای ساخت و خرید پنجره‌های دوجداره به میان می‌آید باید عوامل و موارد بسیاری را مورد بررسی قرار دهیم. علت اختلاف قیمت پنجره‌های دوجداره در بازار نیز به همین دلیل است، چراکه در ساخت این پنجره‌ها از اجزا، قطعات و متریال‌های مختلف در کیفیت و برندهای متفاوتی استفاده می‌شود. از طرفی نمی‌توان از میزان نوسانات موبط به قیمت متریال اولیه آنها در بازار غافل شد.

مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت پنجره‌های دوجداره عبارت‌اند از:

  • نوع مدل و طراحی پنجره‌های دوجداره بسیار متفاوت است. این طراحی می‌تواند در سیستم بازشو پنجره و به دنبال آن میزان و نوع یراق‌آلات به‌کاررفته نیز تأثیرگذار باشد.

  • پس از نوع طراحی و الگوی پنجره‌ها ابعاد پنجره موردنظر تعیین‌کننده قیمت نهایی خواهد بود. هرچه ابعاد یک پنجره دوجداره بزرگ‌تر باشد به دلیل مصرفی متریال‌ بیشتر، قیمت آنها نیز افزایش می‌یابد.

  • همان‌طور که اشاره شد پروفیل‌های پنجره‌های دوجداره از متریال و عناصر مختلفی ساخته می‌شوند. جنس پروفیل به‌کاررفته در ساخت هر کدام از پنجره‌ها نیز می‌تواند تعیین‌کننده قیمت نهایی پنجره باشد.

  • انواع مختلفی از شیشه‌های دوجداره و سه جداره در مدل‌ شیشه‌های رنگی، مات، شفاف و طرحدار برای ساخت پنجره‌های وجود دارند. هر کدام از این شیشه‌های انتخابی بر اساس ویژگی و کیفیت آنها دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. به دنبال آن میزان ابعاد و جداره شیشه‌ها در ساخت این پنجره‌ها نیز در قیمت آنها تأثیرگذار خواهند بود.

قیمت پنجره دوجداره(خرید پنجره دوجداره)
قیمت پنجره دوجداره(خرید پنجره دوجداره)2
  • ساختار درونی پروفیل‌های به‌کاررفته در ساخت این پنجره‌ها دارای حفره‌های مختلفی هستند. پروفیل‌های مورداستفاده برای ساخت پنجره‌های چند جداره بسته به برند سازنده و کیفیت آنها می‌توانند دارای ۳ الی ۷ حفره باشند. این ویژگی نیز می‌تواند در کیفیت پنجره‌ها و به دنبال آن قیمت آنها تأثیر داشته باشند.

  • رنگ سفید، رنگ رایج در ساخت اغلب پنجره‌های دوجداره است. بااین‌حال ممکن است برخی از مشتریان بنابر سلیقه، طراحی و دکوراسیون داخل خانه خود خواهان استفاده از پروفیل‌های رنگی باشند. در صورت استفاده از پروفیل‌های رنگی در ساخت این پنجره‌ها هزینه‌های نهایی شما نیز افزایش می‌یابد.

  • تعداد یراق‌آلات، کیفیت و برند آنها در ساخت هر کدام از پنجره‌های دوجداره نیز در قیمت پنجره‌ها تأثیرگذار خواهد بود.

درنهایت هزینه و دستمزد مجموعه تولیدی، تکنولوژی به‌کاررفته در ساخت آنها و نوع سیستم آب‌بندی می‌تواند در قیمت نهایی فاکتور پنجره‌های خریداری شده تأثیر داشته باشند. فراموش نکنید در حین خرید پنجره‌های دوجداره مهم‌ترین فاکتور در تعیین میزان کیفیت آنها میزان عایق‌بندی آنهاست. چراکه این محصولات به نام سازه‌های عایقی در ساختمان شناخته شده‌اند.
جهت محاسبه آنلاین قیمت درب و پنجره دوجداره آلومینیومی لطفا مقاله مربوطه را بخوانید.    

ابعاد پنجره دوجداره (استاندارد)

رعایت و تبعیت از سایز و ابعاد استاندارد برای ساخت پنجره‌های دوجداره می‌تواند در کیفیت، راندمان و طول عمر آنها تأثیرگذار باشد. یک تولیدکننده حرفه‌ای و باتجربه باید این را در نظر داشته باشد که طول و عرض پنجره‌ها بر اساس طرح و الگوی آنها به طور استاندارد رعایت شود. از مهم‌ترین دلایل و اهمیت رعایت ابعاد استاندارد برای ساخت پنجره‌های دوجداره می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ایجاد هماهنگی، وجود هارمونی و تقارن بین ابعاد پنجره با انواع دکوراسیون داخلی ساختمان شما

  • رعایت نسبت اندازه، عرض و ارتفاع پنجره جهت افزایش بازدهی پنجره

  • رعایت ابعاد استاندارد و به دنبال آن محاسبه دقیق نوع، تعداد و جنس یراق‌آلات مناسب برای ساخت پنجره‌ها و

  • درنظرگرفتن بودجه مشتریان و طراحی مناسب‌ترین ابعاد موردنظر جهت بهره‌وری مناسب

بر اساس این دلایل و این عوامل و همچنین سازمان مهندسی ساختمان مناسب‌ترین ابعاد برای عرض پنجره‌های دوجداره ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ میلی‌متر و ارتفاع آنها ۱۴۰۰ الی ۱۸۰۰ میلی‌متر است. به دنبال آن رعایت ضوابط و قوانین شهرداری و آتش‌نشانی می‌تواند در افزایش امنیت ساختمان و ساکنین آن نیز تأثیرگذار باشد. بر اساس این قوانین مناسب‌ترین ابعاد و اندازه پنجره‌های دوجداره در محیط‌های مختلف به شرح زیر است.

  • پنجره‌های دوجداره باید حداقل ۲۰۰ سانتی‌متر با سقف فاصله داشته باشند.

  • ارتفاع مناسب برای پنجره‌های اتاق‌خواب ۱۵۰۰ میلی‌متر است.

  • ابعاد مناسب پنجره‌های دوجداره برای اتاق‌خواب و آشپزخانه‌ها عرض ۱۵۰۰ و طول ۲۵۰۰ میلی‌متر است.

ابعاد پنجره دوجداره (استاندارد)

رعایت ابعاد استاندارد این پنجره‌ها سبب خروجی‌های باکیفیت خواهد شد. ازجمله دیگر مزایای رعایت ابعاد استاندارد در ساخت پنجره‌های دوجداره افزایش زیبایی و تقارن در پنجره، افزایش طول عمر پنجره و عملکرد فنی آنهاست.

در مقاله سایز استاندارد پنجره دوجداره می‌توانید با ابعاد استاندارد این محصولات به طور مفصل آشنا شوید.

پنجره دوجداره رنگی و پنجره سه جداره رنگی

پنجره دوجداره رنگی و پنجره سه جداره رنگی

بسیاری از افراد بر این باورند که پنجره‌های دوجداره و سه جداره صرفاً در رنگ‌های سفید و ساده عرضه می‌شوند. اما خوشبختانه امروزه با وجود روش‌های رنگ‌آمیزی مختلف در این صنعت می‌توان پنجره‌های دوجداره رنگی نیز تولید نمود. حتی جالب‌تر از آن ممکن است در میان تنوع رنگی موجود در پنجره‌های سه جداره و دوجداره دچار سردرگمی شوید.

ازاین‌رو انتخاب این رنگ‌ها باتوجه‌به سبک و معماری ساختمان، نمای بیرونی، دکوراسیون داخلی و مهم‌تر از همه آنها سلیقه شخصی افراد امکان‌پذیر است. ازاین‌پس پنجره‌های ساختمان بالاترین هماهنگی و هارمونی را با محیط داخلی و خارجی ساختمان شما خواهند داشت.

انتخاب رنگ‌های متعدد و جذاب می‌تواند به جذابیت هر چه بیشتر خانه شما کمک کند. مراحل رنگ‌آمیزی پنجره‌های دوجداره آلومینیومی بر اساس نوع رنگ آنها متفاوت است. در نهایت این لایه رنگی اضافی سبب افزایش خاصیت عایقی، مقاومت و طول عمر پروفیل پنجره‌ها در برابر زنگ‌زدگی و رطوبت می‌گردد.

ازجمله رایج‌ترین شیوه‌های رنگ‌آمیزی پروفیل‌های آلومینیومی می‌توان به رنگ‌های کوره‌ای و روش الکترواستاتیک اشاره نمود. در این روش طی فرایند پخت و دماهای بالا پرفیل‌های ساده به پروفیل‌های رنگی تبدیل می‌شوند. ناگفته نماند این لایه رنگی علاوه بر افزایش زیبایی ظاهری و مقاومتی پنجره‌ها سبب افزایش قیمت آنها نیز می‌گردند. محبوب‌ترند رنگ‌های پنجره دوجداره رنگی عبارت‌اند از رنگ‌های خاکستری، سیاه، قهوه‌ای، کرم و طلایی.

پنجره دوجداره هوشمند

ساخت پنجره‌های دوجداره به‌صورت هوشمند نتیجه به‌کارگیری دانش و فناوری به‌روز در این محصولات است. در این راستا بانفوذ تکنولوژی در صنعت ساخت پنجره‌ها انقلاب بزرگی در ابعاد عملکردی این محصولات پدید آمد. هوشمندسازی پنجره‌های دوجداره صرفاً گزینه دیگری است که به‌تمامی مزایا و عملکردهای بی‌نظیر آنها افزوده می‌شود.

در این ساختار شما حتی برای باز و بسته کردن درب پنجره‌ها از کمترین نیرو و تحرک استفاده خواهید کرد. پنجره‌های دوجداره هوشمند به‌وسیله کنترل از راه دور یا سنسورهای مختلف قابل‌تنظیم و کنترل هستند. شیشه‌های قابل‌استفاده در ساخت این پنجره‌ها دارای انواع شیشه‌های مات و شفاف هستند.

قابلیت‌های این پنجره‌ها به شما امکان می‌دهد تا به‌راحتی بتوانید میزان نورردهی و تهویه هوای محیط را تنظیم کنید. همچنین علاوه بر کنترل و تنظیم نور و هوا می‌توانید به کمک ساختار هوشمند این پنجره‌ها میزان دمای محیط را نیز کنترل نمایید. به‌عبارت‌دیگر می‌توانید از سرد یا گرم‌تر شدن بیش از حد محیط جلوگیری نمایید.

مهم‌ترین مزایای استفاده از پنجره‌های هوشمند عبارت‌اند از:

  • سازگاری بالای آنها با محیط‌های داخلی

  • تغییر حالت فوری از مات به شفاف و بالعکس در شرایط اضطراری

  • کنترل اشعه ماورا بنفش خورشید

  • خاصیت عایقی قوی

  • مقاوم در برابر نفوذ عوامل محیطی

پنجره‌های دوجداره با شیشه‌های هوشمند در بسیاری از ساختمان‌ها اعم از مراکز خرید، ساختمان‌های اداری، تفریحی، درمانی، مسکونی، هتل‌ها و غیره قابل‌اجرا هستند.

پنجره دوجداره هوشمند

سفارش پنجره دوجداره قطب نما

برای خرید و سفارش پنجره‌های دوجداره و سه جداره ابتدا بهتر است نیازهای خود را به طور کامل بررسی نمایید. شما قبل از اقدام به خرید باید ابعاد، ساختار ظاهری موردعلاقه، ویژگی‌های عایقی و نوع بازشوی موردنظرتان را برای ساخت پنجره دوجداره مشخص کنید.

به دنبال آن باید تولیدکننده و مجری باتجربه در زمینه طراحی و ساخت انواع پنجره دوجداره بیابید. پس از آن باید مطمئن شوید که محصولات ارائه شده دارای استانداردهای لازم برای عایق‌بندی و گواهی‌های معتبر هستند.

در این زمینه مجموعه قطب‌نما با بیش از چند دهه تجربه در زمینه طراحی، تولید و عرضه انواع پنجره‌های دوجداره یکی از حرفه‌ای‌ترین مجموعه‌ها در کشور است. مجموعه قطب‌نما با استفاده از به‌روزترین تکنولوژی‌های دنیا و بهره‌گیری از متخصصین و مهندسین مجرب به تولید و عرضه انواع پنجره با استانداردهای بالا می‌پردازد.

تمامی محصولات ساخته شده توسط قطب‌نما دارای بالاترین کیفیت و تضمین عملکرد عایقی بالا به مشتریان ارائه داده می‌شود. همچنین این مجموعه باتوجه‌به نیازهای مشتریان امکان سفارشی‌سازی و طراحی مطابق باسلیقه و انتظارات خاص را برای شما فراهم می‌کند.

بنابراین اگر به دنبال گزینه‌ای عالی برای سفارش پنجره‌های چند جداره باکیفیت و قیمت مناسب هستید مجموعه قطب‌نما گزینه قابل‌اعتمادی برای شماست. قطب نما آماده ارائه خدمات و دریافت سفارش انواع درب و پنجره دوجداره آلومینیومی در تهران و سایر نقاط کشور می باشد. 

پنجره قطب نما

پنجره‌های دوجداره با ساختاری منحصربه‌فرد و ویژگی‌های برتر به‌عنوان یکی از پرطرف‌دارترین گزینه‌ها در صنعت ساخت‌وساز شناخته شده است. این پنجره‌ها علاوه بر ایجاد جلوه‌ای زیبا در فضای داخلی، نمای ساختمان از قابلیت‌های عایقی برتر از جمله‌های حرارتی، صوتی و برودتی برخوردارند. این عوامل در نهایت به بهبود کیفیت زندگی شما در داخل ساختمان کمک خواهند کرد.

همچنین پنجره‌های دوجداره و پنجره سه جداره باتوجه‌به انواع ساختارهای مختلف دارای طراحی بازشو و جنس بدنه متفاوتی هستند. شما می‌توانید متناسب با محیط، نیازهای مختلف و سلیقه خود آنها را انتخاب نمایید. این پنجره‌ها با انعطاف‌پذیری در ساخت، راه‌حلی کامل و کارآمد برای بهبود ارتقا ایمنی، راحتی و بهره‌وری از انرژی در هر محیطی هستند.

ازآنجایی‌که ساختار این پنجره‌ها دارای تنوع بسیاری هستند شما باید با تمامی ویژگی‌های ظاهری، فنی و ساختاری آن به طور کامل آشنایی داشته باشید، تا مدل مناسبی را متناسب با نیازهای خود و ساختمان انتخاب کنید. به همین دلیل در این مقاله به بررسی فاکتورهای لازم برای خرید و انتخاب یک پنجره مناسب با ساختار و ویژگی‌های آن به طور کامل پرداختیم. امیدوارم که با مطالعه این مطلب نهایت دقت خود را در انتخاب این دسته از پنجره‌های عایقی به کار بگیرید.

5/5 - (4 امتیاز)
باز کردن چت
سلام
در اسرع وقت به پیام شما پاسخ خواهیم داد.
ممنون بابت صبر و شکیبایی شما دوست عزیز.
Call Now Button