پارتیشنبندی فضاهای داخلی منازل و ادارات روشی کارآمد برای جداسازی و بهینهسازی محیطهای اداری و مسکونی است. یکی از عوامل اصلی، حساس و کلیدی در اجرای موفق پارتیشنها، نصب صحیح و اصولی یراقآلات است که نقش مهمی در استحکام، کارایی و زیبایی نهایی پارتیشن دارد.
آشنایی با روشهای نصب یراق آلات پارتیشنبندی مانند لولاها، گیرهها، ریلها و قفلها، به مجریان، مهندسان این سازه زیبا این امکان را میدهد که محصولی پایدار و متناسب با نیاز فضا ایجاد کنند. برند نامآشنای قطب نما با نصب انواع پارتیشن شیشهای و امدی اف در صدر تمامی برندهای نصب پارتیشن ایستادهاست.
در این مطلب، به بررسی روشهای نصب یراقآلات پارتیشنبندی میپردازیم تا با رعایت اصول اصلی و لازم بهترین نتیجه برای زیبایی محیط کار و منزل به دست آید.
یراق آلات پارتیشن بندی چیست؟
یراقآلات پارتیشنبندی شامل مجموعهای از قطعات و اتصالات فلزی است که برای نصب، تثبیت، و حرکت دادن پانلهای شیشهای یا انواع دیگر در سیستمهای پارتیشن به کار میروند. این قطعات ضروری نقشی مهمی در نصب و عملکرد پارتیشنها دارند. در زمان انتخاب ابزار و یراقآلات همواره برندهای عالی و باکیفیت را خریداری کنید. چند نمونه از انواع یراق آلات پارتیشنها شامل موارد زیر است.
فریم پارتیشن
یکی از یراق آلات اصلی، مهم و ضروری در ساختار پارتیشن شیشهای، فریم یا قاب دور شیشه ها میباشد. این فریمها ممکن است از جنس استیل یا آلومینیومی تولید شوند. وظیفه اصلی فریم، ثابت، استوار و محکم نگه داشتن پنلهای شیشه ای به روی ریل یا شاسی کشیها است.
جنس آلومینیوم به جهت سبکی وزن، مقاومت بالا و خاصیت ضد زنگی از انتخابهای مهم و اصلی برای فریمهای پارتیشن شیشهای محسوب میشود. در انتخاب جنس فریم همواره از افرادی که دارای تخصص در این زمینه هستند، مشاوره و راهنمایی بگیرید.
لولاها
برای وصل کردن دربهای شیشهای یا ام دی اف به چارچوب و امکان باز و بسته شدن آنها از لولا استفاده میکنند. جنس لولا را از انواع مرغوب و مناسب خریداری کنید.
دستگیرهها
برای تأمین امنیت و سهولت در باز و بسته کردن دربها مورد استفاده قرار میگیرند. در مدلهای متفاوت از جمله پول هندل، اهرمی و توکار موجود هستند. در انتخاب دستگیرهها برای این نما دقت کافی داشته باشید تا محصولی ماندگار انتخاب کنید.
ریل پارتیشن
ریل پارتیشن برای هدایت و حرکت پنلهای شیشهای در سیستمهای کشویی کاربرد دارند. شامل ریلهای پایین و بالا و غلتکهایی برای حرکت روان و نرم هستند. در میان یراقآلات پارتیشنبندی هندریل شیشهای از جمله محصولات پر کاربرد در این حوزه است.
بست پارتیشن
بستهای نقطهای لوازمی هستند که برای نگه داری پانلهای شیشهای یا هر نوع دیگر بدون نیاز به قاب در اطراف آنها مورد بهره برداری قرار میگیرد.
استوپ شیشه سکوریت
قطعهای برای مراقبت و محدود کردن حرکت درها یا پانلهای کشویی در پایان مسیر است که کمک میکند تا از برخورد تند و آسیب به پارتیشن جلوگیری شود.
گیرههای شیشه
پانلهای شیشهای میتوانند از طریق گیرههای U شکل به یکدیگر یا به ساختارهای اصلی نگهدارنده مانند چهارچوبها متصل شوند.
آهنکشی
اصطلاح مورد استفاده برای چارچوب اصلی پارتیشن آهن کشی یا شاسی کشی است. طراحی قوطیها در ابعاد 40 در 40 یا 40 در 80 صورت میگیرد. در پارتیشنهای استفاده شده در ادارات، از فریم آلومینیومی استفاده میشود.
چسب یو وی
یکی از یراق آلات حیاتی در پارتیشن های شیشهای، چسب UV است که برای نصب پارتیشنها ضروری است. این چسب برای اتصال دو شیشه به یکدیگر استفاده میشود. در زمان نصب و چسباندن، حتماً دقت لازم را به کار ببرید تا نصب به درستی انجام شود. پیش از نصب و چسباندن، شیشهها باید شسته، تمیز و خشک شوند.
قفل پارتیشن
قفل قطعهای برای تامین امنیت، مراقبت و کنترل دسترسی در پارتیشنهای شیشهای است. انواع مختلفی از قفلهای ساده مکانیکی تا سیستمهای جدید الکترونیکی پیشرفته در بازار موجود است. قفل قطعهای ضروری، ساده و مهم در حوزه یراقآلات پارتیشنبندی است که موجب ایجاد حس مالکیت نیز میشود.
مراحل نصب پارتیشن
نصب پارتیشن معمولا در چند مرحله و با دقت انجام میگیرد که در این بخش به آموزش آن پرداخته میشود. در زمان نصب یراقآلات پارتیشنبندی به جنس محصول و مطابق مواد با هم دقت کنید.
مرحله اول، انتخاب مواد اصلی
قبل از هر چیز بهتر است مواد مورد نظر برای ساخت انواع پارتیشن شیشهای یا چوبی بسته به بودجه و نوع محیط اداره و منزل انتخاب شود. جنس پارتیشن ام دی اف یک یا دوجداره، آلومینیوم یک یا دوجداره و یا نیمه یا تمام شیشه و یا پارتیشن شیشهای رنگی است.
مرحله دوم، اندازه گیری
بعد از انتخاب مواد یا نوع اصلی محصول متخصص و کارشناس ساخت پارتیشن محل مورد نظر را با دقت و ظرافت اندازه گیری و ثبت میکند و محل قرارگیری پارتیشن را به دقت مشخص میکند. پارتیشن می تواند تا نیمه یا بلند و تا نزدیک سقف باشد و آن هم بسته به نیاز محیط انجام میگیرد.
مرحله سوم، ساخت پارتیشن ها
در این مرحله حساس قطعات پارتیشن به صورت پیشساخته در کارگاه تولید و به دست کاربر میرسند. ستونها، ریلها، دربها، دیوار ها و قیدها هر کدام طبق طراحی و اندازه گیری از پیش مشخص شده، ساخته می شوند.
مرحله چهارم، نصب پارتیشن
در مرحله آخر نیز تمام قطعات پیش ساخته جهت نصب به محل مورد نظر ارسال می شوند. در اول کار ریلها و قیدها و ستونها در جای خود محکم جاسازی شده و بعد دیوارهها و درب پارتیشن به آن وصل میشوند.
پرکاربردترین نوع پارتیشن آن است که نیمی از مواد آن شیشه باشد، زیرا برای برندهای شیشه میتوان برند شرکت یا نام اداره را روی آن برچسب یا حک کرد.
روش نصب انواع پارتیشن
پارتیشنها به انواع مختلفی تقسیم میشوند در ادامه به بررسی روش نصب پارتیشنهای تک جداره، دو جداره از جنس ام دی اف و آلومینیومی پرداخته میشود.
پارتیشن تک جداره
اجزای مهم یا یراقآلات پارتیشنبندی پارتیشن تک جداره عبارت اند از:
- قید
- ستون
- پنل
- لولا
- دستگیره
نصب پارتیشن تک جداره چندان سخت نیست. زیرا این پارتیشن دارای ستون و قید است. ستون مورد نظر برای پارتیشن تک جداره یک پروفیل 8 پر است که پنل در یکی از شیارهای آن و شیار قید جا سازی میشود. این پنل گاهی از جنس شیشه یا ام دی اف است.
همچنین اگر پارتیشن دارای درب باشد، دستگیره و لولا از اجزای اصلی برای اتصال آن به کل پارتیشن محسوب میشوند. پارتیشن تک جداره گاهی از جنس ام دی اف یا شیشه است یا تلفیقی از هر دو نکته مهم ضروری در مورد پارتیشن تک جداره این است که اصلا عایق صدا نبوده و استحکام نسبتا کمی دارد. ارتفاع این نوع پارتیشن اغلب از کف تا سقف یا کمتر است.
پارتیشن دو جداره
اجزای اصلی و یراقآلات پارتیشنبندی دوجداره عبارت اند از:
- قید
- ستون
- پنل
- لولا
- دستگیره
نصب پارتیشن دو جداره به فرصت و زمان بیشتری میبرد و از لحاظ زیبایی ظاهری بسیار جذاب است. دقیق مانند پارتیشن تک جداره اجزای اصلی این جداکننده پنل، ستون و قید است. نحوه نصب به این صورت است که پنل در دو طرف قید و ستون قرار میگیرد و وسط آن فضای خالی است که معمولا برای عبور سیمهای اصلی تاسیسات از این فضا کمک گرفته میشود. پارتیشن دو جداره نیز یا از جنس ام دی اف است و یا تمام شیشهای و یا ترکیبی از هر دو. دقت داشته باشید که در بین فضای خالی پارتیشن شیشهای میتوان از کرکرهای برای کنترل نور کمک گرفت.
در حالی که پارتیشن درب داشته باشد؛ در میان یراقآلات پارتیشنبندی به لولا و دستگیره نیز نیاز خواهد داشت. این پارتیشن استحکام و ماندگاری بیشتری دارد و همچنین تا حدودی عایق صدا و حرارت نیز است. همچنین ارتفاع آن وابسته به طرح از کف تا سقف و یا کمتر هم میتواند باشد.
پارتیشن آلومینیومی (شیشهای)
اجزای یراقآلات پارتیشنبندی جنس آلومینیومی عبارت اند از:
- چارچوب از جنس آلومینیوم
- فریم
- پنل
- لولا
- استوپ
- دستگیره
پارتیشن آلومینیومی یا شیشهای نیز به صورت تکجداره و دوجداره هم نصب میشود. ابتدا چارچوب اصلی پارتیشن نصب و جاسازی میشود که به این کار مهم شاسیکشی یا آهن کشی نیزگفته میشود. معمولا جنس چارچوبها از آلومینیوم با کیفیت است.
در مراحل بعد پنلهای شیشهای به دقت در جای اصلی خود جاسازی میشوند که برای تثبیت این پنلها در چارچوب از قاب یا فریم استفاده میشود که اغلب از جنس آلومینیوم یا استیل ساخته شدهاست و کار اصلی آن نگهداری پنل شیشهای بر روی ریل است. اگر پارتیشن دارای درب باشد نیاز به لولا، دستگیره و استوپ هم دارد. استوپ به درب متصل شده و موجب باز و بسته شدن آن خواهد شد.
سخن پایانی
نصب پارتیشن فرآیندی حساس و دقیق است که تأثیر زیادی بر زیبایی و کارایی فضای داخلی منزل و محیط کار دارد. آشنایی با روشهای نصب، استفاده از ابزار مناسب و انتخاب یراقآلات پارتیشنبندی باکیفیت از عوامل مهم و کلیدی در دستیابی به یک نصب دقیق و استاندارد هستند.
با رعایت نکات فنی و ایمنی و توجه به جزئیات، میتوانید پارتیشنی مقاوم، زیبا و متناسب با نیازهای خود خلق کنید. اجرای صحیح پارتیشنبندی نه تنها به بهینهسازی فضا کمک میکند، بلکه باعث ایجاد محیطی منظم و زیبا میشود.
بنابراین، با برنامهریزی دقیق و رعایت استانداردها، میتوانید بهترین و عالیترین نتیجه را از پروژه پارتیشنبندی خود انتظار داشته باشید.