در این مقاله میخوانید
فهرست مطالب

تفاوت نمای کرتین وال و فریم لس( بررسی ۵ تفاوت اصلی)

تفاوت نمای کرتین وال و فریم لس

در دنیای معماری مدرن و طراحی ساختمان، استفاده از نماهای شیشه‌ای به دلیل جذابیت ظاهری، افزایش بهره‌وری انرژی و نور طبیعی در فضای داخلی، بسیار مرسوم شده است. دو نوع نمای رایج این سیستم‌ها، نمای کرتین وال و نمای فریم‌لس هستند که هرکدام با ویژگی‌ها و مزایای خاص خود شناخته می‌شوند.

با وجود شباهت‌های ظاهری، این دو سیستم از نظر ساختار، شیوه نصب، عملکرد و زیبایی‌ تفاوت‌های بسیار زیادی دارند. شناخت این تفاوت‌ها می‌تواند به معماران و کارفرمایان کمک کند تا گزینه بهتری را بر اساس نیازهای پروژه و بنای خود انتخاب کنند.

قطب‌نما برند برتر در اجرای پروژه‌های ساختمانی همواره در اجرای انواع نما پیشتاز است، در صورت نیاز می‌توانید کمک بگیرید.در این مقاله، به بررسی ۵ تفاوت نمای کرتین وال و فریم لس خواهیم پرداخت. با ما همراه شوید.

نمای کرتین وال چیست؟

در بررسی تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس ابتدا باید به معرفی هر دو پرداخت شود تا مقایسه به شکلی اصولی انجام پذیرد. نمای کرتین وال که به نمای لامل هم معروف است، نوعی نمای پیشرفته ساختمان است که به صورت مجزا و جداگانه نصب می‌شود.

یعنی پایه جداگانه‌ای دارد و بر روی استراکچر نصب می‌شود. استراکچر این نما معمولا از فریم‌ یا قاب‌های فلزی مثل: آلومینیوم با شیشه‌های پنل است که در کنار هم نمای مدرن کرتین وال را تشکیل می‌دهند.

نمای کرتین وال به دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص، عالی و  ظاهری منحصر به فرد و قابلیت‌های عایق‌بندی یک انتخاب مقرون به صرفه و هوشمندانه است. طراحان سازه‌های مدرن برای دفاتر، ساختمان‌های تجاری، مسکونی به فراوانی از آن کمک می‌گیرند.

با وجود پنجره دوجداره  نور و روشنایی بسیار خوبی به داخل ساختمان از طریق این نما به وجود می‌آید و نور طبیعی به اندازه بسیار زیاد و کافی وارد ساختمان می‌شود. این نما ساختار بسیار سبکی دارد و در مقابل نمای سنتی ساختمان‌ها هزینه کمتری به صاحبان پروژه تحمیل می‌کند.

طراحان داخلی همیشه تمایل دارند تا از نور طبیعی بیشتری در ساختمان‌های خود استفاده کنند. زیرا هم فضای جذاب و دلچسبی را به فراهم می‌کند و هم در کاهش هزینه‌های برق بسیار مقرون به صرفه است.

نمای کرتین وال چیست

ویژگی‌های نمای کرتین وال

زمانی که ویژگی‌های نمای کرتین وال بیان شود، اولین قدم در بررسی تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس پیش رفته است. در ادامه به بررسی ویژگی‌های نمای کرتین وال پرداخته می‌شود.

عایق بودن

از ویژگی‌‌‌های بسیار جالب این نما عایق رطوبت، حرارت و صوتی است که به دلیل روش نصبی که در آن اجرا می‌شود (با فاصله و به صورت جداگانه از ساختمان اجرا می‌‌‌شود) این ویژگی‌‌‌ها برتر و مهم را نیز به ساختمان اضافه می‌‌‌کند.

زیبایی ظاهری یا دیداری

در نمای کرتین وال دست معمار و طراح برای طراحی یک نمای جذاب، نوین  و مدرن باز گذاشته و محدودیتی برای طرح نما وجود ندارد. به همین دلیل معمار می‌‌‌تواند با خلاقیت مجری و طراح نمایی چشمگیر و متفاوت را برای ساختمان به نمایش بگذارد.

سبک و مناسب

 این طرح بسیار مناسب برای سازه‌هایی است که در مناطق زلزله‌‌‌خیز ساخته می‌شوند. چرا که وزن خاصی را به ساختمان اضافه نمی‌‌‌کند و در کنار سبکی نما از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است. تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس زمانی بیشتر مشهود می‌شود که نمای کرتین وال در مناطق زلزله خیز چندان ریزشی به جهت سبکی ندارد.

نصب سریع

یکی از مواردی که کارفرمایان و انبوه سازان به آن توجه دارند مدت زمان انجام و تحویل پروژه است، نصب آسان و سریع این نما یکی دیگر از خصوصیات بارز آن محسوب می‌شود.

نصب سریع کرتین وال

نمای فریم لس چیست؟

نمای فریم لس هم یکی از جدیدترین نماهای ساختما‌ن‌ها و سازه‌های مدرن است که در نگاه اول تصور می‌کنید، کل ساختمان شیشه‌ است و نمایی بسیار شیکی را جلوه‌گر می‌سازد. علت نام‌گذاری آن این است که در آن از فریم به دور شیشه استفاده نمی‌شود و یا آنقدر ناچیز است که به چشم نمی‌آید. بسیاری از متخصصین و پیمانکاران ساختمان، به این نما،‌ نمای شیشه ای می‌گویند.

برای ایجاد نمای فریم لس از فناوری‌ بسیار پیشرفته‌ای نصب،  اتصالات و چسباندن آن‌ها استفاده می‌شود. معمولا بین شیشه‌ها هیچ مرزی وجود ندارد و یا اگر هست به شکل نامرئی است. نمای فریم لس برای کسانی که دوست دارد ساختمان و بنای آن‌ها از بیرون بسیار طبیعی جلوه داده شود، پیشنهاد می‌شود.

نمای فریم لس

ویژگی‌های نمای فریم لس

با شناخت ویژگی‌های نمای فریم لس می‌توان تصمیم‌گیری بهتری در انتخاب نوع نما داشت.

یکپارچگی

ویژگی که نمای فریم لس را پرطرفدار کرده نمایی زیبا و بدون مزاحمت است که در معرض دید عموم قرار می‌گیرد و به جذابیت ظاهری آن می‌‌‌افزاید. زمانی که یکپارچگی نما از دور جلوه‌ بیشتری دارد، تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس بیشتر پدیدار می‌شود‌

انعطاف‌پذیری

تنوع در رنگ، طرح و مواد  موجب شده تا شیشه‌‌‌های فریم لس برای اجرای انواع طرح و سبک محبوب و پرطرفدار باشند.

مقرون به صرفه بودن

این نما در مخارج و هزینه‌ها و زمان اجرا بسیار به صرفه به نظر می‌‌‌رسد و می‌‌‌تواند مطابق توان اقتصادی صاحب پروژه پیش برود. تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس در مورد هزینه‌ها بسیار چشمگیر است.

جلوه‌‌‌ای زیبا

از دیگر ویژگی‌‌‌های این نما باید به ظاهر جذاب و زیبای آن اشاره کرد که می‌‌‌تواند نمای هر سازه با هر طرحی را بسیار زیبا، منحصر به فرد و خاص سازد.

تعمیرات آسان

تعمیر و تعویض این نما به دلیل ساختار و نصبی که دارد بسیار ساده است. زیرا می‌شود بدون هیچ مشکلی از داخل ساختمان به این نما پرداخت. نمای کرتین وال و فریم‌لس در این است که تعمیرات فریم لس خیلی سریع و در مدت زمان کمی صورت می‌پذیرد.

تعمیرات کرتین وال

مقایسه نمای کرتین وال و فریم‌لس

در بررسی تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس به این موضوع می‌رسیم؛  با این که این نماها هر دو در ردیف نماهای شیشه‌‌‌ای هستند، اما بهتر است بدانید که روش‌‌‌ها و مواد نمای شیشه‌‌‌ای بسیار متنوع، گسترده و زیاد است پس حتی اگر جلوه‌های این دو نما شباهت‌‌‌هایی زیادی داشته باشند ولی در روش نصب و اجرای آن کاملا از هم جدا  هستند.

عایق بندی نمای کرتین ال

ساختار و طراحی

نمای کرتین وال نمایی ایستا و مستقل است که به صورت کاملاً جداگانه از ساختار اصلی ساختمان اجرا و نصب می‌شود. نمای کرتین وال شامل فریم‌های آلومینیومی است که شیشه‌ها را نگه می‌دارند و نقش محافظتی و زیبایی‌ دارند.

در مقابل در نمای فریم‌لس شیشه‌ها بدون قاب ظاهری نصب می‌شوند و اتصال‌ها اغلب به صورت پنهان یا با استفاده از چسب‌های مخصوص انجام می‌شود. طراحی ویژه این نما باعث می‌شود شیشه به عنوان عنصر اصلی به چشم آید.

تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس در ساختار و طراحی زمانی  بیشتر جلوه‌گر می‌شود که نمای کار شده با کرتین وال با جذابیت بیشتری به روی ساختمان ظاهر و جلوه‌گر می‌شود.

میزان پروفیل فلزی

در جفت نما از آلومینیوم و آلیاژهای دیگر استفاده می‌‌‌شود ولی میزان استفاده از آن نسبت به یکدیگر متفاوت می‌‌‌باشد.

اندازه شیشه

به دلیل محکم‌تر نمودن نمای فریم‌لس بیشتر از شیشه‌‌‌هایی با ابعاد بسیار بزرگ استفاده نمی‌شود و با کنار هم قرار گرفتن شیشه‌‌‌هایی با ابعاد کوچک‌تر ساخته می‌‌‌شود، بنابراین نسبت به کرتین وال محدودیت‌های بیشتری دارد. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های بین نمای کرتین وال و فریم لس در اندازه شیشه‌ها قابل مشاهده است.

ظاهر نما

نمای کرتین وال برای مناطق زلزله‌‌‌خیز گزینه‌‌‌ای مناسب‌‌‌تر است و از مقاومت بسیار بالاتری نسبت به نمای فریم لس دارد.

بودجه مورد نیاز

در نمای کرتین وال هزینه نصب و نگهداری معمولاً بیشتر است زیرا سیستم پیچیده‌تر و نیروی کار ماهرتری لازم دارد. سیستم فریم‌لس به دلیل ساختار ساده‌تر و استفاده کمتر از لوازم فلزی، هزینه کلی آن همواره کم‌تر از کرتین وال است.

بودجه اجرای فریم لس نسبت به اجرای نمای کرتین وال مقرون به صرفه‌تر خواهد بود. تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس در بخش هزینه‌‌ها نشانگر این است که نمای نمای کرتین وال هزینه‌های بیشتری را به صاحب پروژه وارد می‌کند.

عایق‌بندی و عملکرد انرژی

نمای کرتین وال دارای عملکرد عایق‌بندی بهتری در مقابل هوا، آب و صدا به دلیل استفاده از پروفیل‌ها و مواد دارد. اما در نمای فریم‌لس به دلیل عدم وجود قاب‌های برجسته، ممکن است در مقایسه با کرتین وال عملکرد عایق‌بندی کمتری وجود داشته باشد، مگر اینکه از روش‌های پیشرفته در چسب‌ها و اتصالات استفاده شود.

عایق بندی نمای کرتین ال

سخن پایانی

در بررسی تفاوت نمای کرتین وال و فریم ‌لس به این نکته می‌رسیم ک انتخاب  این دو نوع نما به اهداف معماری، بودجه و نوع پروژه بستگی دارد.

اگر به دنبال مقاومتی ماندگار به همراه فناوری پیشرفته برای سازه‌های خود هستید، کرتین وال انتخاب برتری است. در مقابل، اگر سادگی و زیبایی ظاهری به همراه جلوه‌های جذاب برایتان مهم است نمای فریم‌لس گزینه بهتری خواهد بود.

بدون امتیاز
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button