نمای خشک چیست؟ | معرفی و بررسی انواع نمای خشک | اجرای انواع نمای خشک و شیشه ای
در این مقاله میخوانید

فهرست مطالب

نمای خشک چیست؟ | معرفی و بررسی انواع نمای خشک | اجرای انواع نمای خشک و شیشه ای

انواع-نمای-خشک+-بهترین-مجری-نماهای-خشک-در-کشور

اگر می‌خواهید در مدت‌زمان کوتاهی نمای ساختمان خود را به اتمام برسانید قطعاً روش نمای خشک بهترین گزینه است. نمای خشک یک نمای مدرن در صنعت ساختمان‌سازی است. این نمای مدرن به‌عنوان روشی سریع و کارآمد در هزینه‌ها و زمان شما صرفه‌جویی خواهد کرد.

سیستم نماهای خشک از نظر طراحی، رنگ، بافت و تکنیک‌های الگوی نصب بسیار متنوع هستند. ویژگی‌هایی همچون سرعت نصب و هزینه کمتر به نسبت نماهای دیگر سبب افزایش محبوبیت آن در سال‌های اخیر شده است.

امروزه این نمای جدید در طراحی انواع ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری بکار گرفته می‌شود. حال سؤال اینجاست که نمای خشک به چه معناست؟ از چه متریال و مصالحی برای اجرای این نما استفاده می‌شود؟ یا اینکه چه دلایلی سبب افزایش سرعت نصب و کاهش هزینه‌های نصب می‌گردد؟ همه این‌ها سؤالاتی هستند که در ادامه می‌خواهیم به بررسی آنها بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

نمای خشک چیست؟

چه به‌عنوان یک کارفرما، معمار یا یک صاحبخانه، اجرای نمای ساختمان یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مراحل ساخت‌وساز است.

انتخاب نما باتوجه به مصالح انتخابی از لحاظ زیبایی، طول عمر، مقاومت و مهم‌تر از آنها ایمنی بسیار حائز اهمیت است. در معماری مدرن با روی کار آمدن نماهای خشک انقلاب بزرگی در صنعت ساخت‌وساز و به‌خصوص نمای ساختمان‌ها ایجاد شد. در یک تعریف ساده: نمای خشک به نمایی گفته می‌شود که اجرای آنها دیگر نیازی به ملات‌های ساختمانی مانند سیمان ندارد.

تنها مصالح موردنیاز برای اجرای این نوع نما، یراق‌آلات و اتصالات فلزی مانند گیره‌ها و پروفیل‌های فلزی هستند.

نحوه اتصال مصالح در این نما از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است. برای مثال گاهی در برخی از ساختمان‌ها با نماهای سیمانی یا ملاتی ممکن است برخی از قطعات نما سقوط کند. اما این مورد به دلیل نحوه اتصال و استفاده از اتصالات فلزی در نماهای خشک رخ نخواهد داد.

نمای خشک چیست؟

انواع نماهای خشک

همان‌طور که اشاره شد نمای خشک دارای ویژگی‌های ساختاری، روش و الگوهای نصب گوناگونی است. همین امر سبب گردیده تا نماهای خشک از تنوع بالایی برخوردار باشند.

همچنین یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل تنوع در نماهای خشک نوع متریال و جنس مصالح به‌کاررفته در اجرای آنهاست. بدین‌صورت چندین نوع مختلف نمای خشک در بازار موجود است. هر کدام از این نماها دارای ویژگی‌ها، کاربرد و مزایای متفاوتی هستند. از جمله برخی از انواع نماهای خشک عبارت‌اند از:

  • نماهای خشک سنگی

  • نمای کامپوزیت خشک

  • نمای سرامیک خشک

  • نمای آجرنسوز خشک

  • نمای شیشه‌ای

  • نمای فلزی یا استرچ متال و

  • نمای HPL

نمای خشک سنگی

سنگ‌ها از جمله رایج‌ترین متریال و مصالح اجرایی در نمای ساختمان‌ها از قدیم تا به امروز بوده‌اند. سنگ‌ها در روش‌های مختلف اجرای نماهای سنتی و مدرن بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرند. خوشبختانه نحوه اجرای نماهای خشک سبب گردیده تا از انواع سنگ‌های نما برای اجرای نمای ساختمان‌ها استفاده شود.

به‌عبارتی دیگر از انواع سنگ‌های مورداستفاده در نمای ساختمان‌ها در این روش نیز استفاده می‌شود. با این تفاوت در اجرای نمای خشک سنگی از سنگ‌هایی با قطر و ضخامت کمتری استفاده می‌گردد. این سنگ‌های نما نیز همانند روش‌های رایج اجرای نمای خشک با استفاده از اتصالات، گیره‌ها یا پیچ و مهره‌های فلزی نصب خواهند شد.

نمای خشک سنگی

نمای کامپوزیت خشک

نمای خشک کامپوزیتی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین نماهای مدرن محسوب می‌شوند. کامپوزیت در واقع صفحاتی بسیار مستحکم‌ و متشکل از سه‌لایه مجزا هستند. ساختار این صفحات از یک‌لایه پلاستیکی معمولاً از جنس پلی‌اورتان و دولایه ورق آلومینیومی تشکیل شده است. این لایه‌ها تحت پرس و فشار بالا روی یکدیگر فیکس و قرار خواهند گرفت.

از مهم‌ترین مزایای این نوع نما می‌توان به سرعت اجرای بالا و تنوع ساختاری و ظاهری آنها اشاره نمود. کامپوزیت‌های نما در انواع مختلف طرح‌دار، ساده در رنگ‌های بسیار متنوعی تولید و اجرا می‌شوند.

نمای خشک کامپوزیتی قابل‌اجرا و هماهنگ با انواع نماها و عناصر اجرایی دیگر است. برای مثال صفحات کامپوزیتی را می‌توان با انواع صفحات شیشه‌ای یا فلزی نیز اجرا نمود. اجرای این نما به سه روش فیکس کردن، روش هنگ و روش LH  امکان‌پذیر است.

نمای سرامیک خشک

یکی دیگر از انواع نماهای خشک نماهای سرامیکی یا نمای سرامیک خشک هستند. این نما از صفحات سرامیکی در اشکال، ابعاد و طرح‌های مختلفی تشکیل شده است. در نهایت صفحات به روش خشک و با استفاده از سازه فلزی نگهدارنده اجرا می‌شوند.

ساختار سرامیک‌های خشک مقداری با سرامیک‌های معمولی متفاوت هستند. انواع سرامیک خشک عبارت‌اند از سرامیک خشک مجوف یا سوراخ‌دار و سرامیک‌های خشک فول‌بادی یا تایل‌های پر.

در سرامیک مجوف یا سوراخ‌دار مابین ساختار صفحات، سوراخ‌های مختلفی وجود دارد. در نوع صفحات فول‌بادی هیچ گونه خلأیی وجود ندارد. سرامیک‌های فول‌بادی از کمترین میزان قدرت جذب برخوردارند. این صفحات نیز همانند مصالح و متریال‌های دیگر با استفاده از سازه‌ یا ریل‌های فلزی به‌وسیله گیره یا پیچ‌ومهره نصب می‌شوند.

نمای آجری

نمای خشک آجری به نام‌های آجرنسوز یا تراکوتا امروزه نیز از محبوبیت بالایی برخوردارند. آجرهای نسوز دارای ساختار و ظاهری بسیار زیبا، مدرن و درعین‌حال حس و حالی سنتی نیز هستند. وزن این نوع مصالح بسیار پایین است و در مقابل وزن پایین از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند.

از مهم‌ترین مزایای آجرهای نسوز می‌توان به سرعت اجرای بالا و عدم نیاز به نیروی متخصص در اجرای آنها اشاره نمود. این آجرها به نسبت آجرهای سنتی و قدیمی بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند. گفتنی است که روش‌ها و طرح‌های اجرای این آجرها به‌عنوان نما از تنوع بالایی برخوردار هستند.

تنوع رنگی آنها نیز سبب گردیده تا با هر نوع سلیقه و سبکی هماهنگ باشند. آجرهای نسوز با استفاده از ریل‌ها و پروفیل‌های فلزی روی نمای ساختمان قرار می‌گیرند. فاصله اتصالات نما با لایه اصلی ساختمان سبب ایجاد یک‌لایه عایقی میان نما و ساختمان گردیده است.

نمای آجری

نمای شیشه‌ای

نماهای شیشه‌ای یک نمای خشک منحصربه‌فرد هستند. بخش قابل‌توجهی از این نمای خشک از صفحات شیشه‌ای تشکیل شده است. نماهای شیشه‌ای نیز به روش خشک و با استفاده از سازه‌های و یراق‌آلات فلزی نصب می‌شوند. نوع اجرا، ویژگی‌های ساختاری، کاربردی و مزایای نمای خشک شیشه‌ای بحثی بسیار گسترده است.پیشنهادی می کنیم در این زمینه مقاله انواع نمای شیشه‌ای را مطالعه بفرمایید 

در انواع نماهای شیشه‌ای می‌توان به نمای شیشه‌ای کرتین وال، نمای فریم‌لس و نمای شیشه‌ای اسپایدر اشاره نمود. نحوه اجرا، یراق‌آلات مورداستفاده و نحوه قرارگرفتن صفحات در هر کدام از این نماها با یک‌دیگر متفاوت است.

گفتنی است که هر کدام از این نماهای شیشه‌ای نیز به نوبه خود به روش‌های مختلفی اجرا می‌شوند. این تنوع اجرایی سبب تنوع بیشتر و گسترده نماهای شیشه‌ای گردیده است. این نما برای اغلب ساختمان‌های تجاری و اداری استفاده می‌شود.

امروزه از انواع نماهای شیشه‌ای برای خانه‌های مسکونی نیز استفاده می‌شود. شایان‌ذکر است که اجرای این نوع نما به دلیل مختصات دقیق و اجرای اصولی نیازمند افرادی باتجربه در این زمینه است.

نمای خشک فلزی

یکی دیگر از انواع نماهای خشک، نماهای فلزی هستند که به‌صورت یک پوسته یا دوپوسته اجرا می‌شوند. در نوع یک پوسته، نمای فلزی به‌عنوان نمای اصلی ساختمان اجرا می‌شود. در نوع دوپوسته لایه دوم نما به‌عنوان لایه تزیینی از صفحات فلزی به نام استرچ متال با ساختارهای مختلفی تشکیل می‌شود.

اینجا ورق‌های فلزی در نوع استرچ متال با استفاده از دستگاه‌های مخصوص برش داده می‌شوند و تحت کشش قرار می‌گیرند. صفحات فلزی بر روی سازه‌های فلزی یا پروفیل‌های با استفاده از پیچ‌ومهره و یا جوش قرار می‌گیرند. این نوع نمای مدرن نیز به‌عنوان یک نمای خشک دارای سرعت اجرایی بسیار بالایی است. همچنین از لحاظ تنوع دارای طرح و رنگ‌های بسیاری است.

نمای خشک فلزی

نمای خشک HPL

یکی دیگر از انواع نماهای خشک که به‌عنوان نمای مدرن نیز شناخته شده است hpl نام دارد. hpl ورق‌هایی با لایه‌های مختلف سلولوزی و یک روکش چوبی هستند. تنها اجرای صفحات و ورقه‌های hpl، روش نمای خشک است. این نوع نمای خشک نیز دارای تنوع بسیار زیادی در طرح، رنگ و بافت‌های مختلف چوبی است. صفحات hpl  با نماهای دیگری مانند نماهای بتنی، کامپوزیت، شیشه و حتی فلزات قابل‌اجرا هستند.

مزایای نمای خشک

درواقع مزایای بسیار نماهای خشک سبب محبوبیت روزافزون آنها شده است. این نماهای مدرن بسته به نوع و متریال مورداستفاده دارای مزایای متعددی هستند. بهره‌مندی از این مزایا زمانی به واقعیت مبدل خواهد شد که اجرا آنها توسط مجموعه‌ای باتجربه صورت بگیرد.

اجرای اصولی طبق استانداردها و نکات لازم سبب اعطای این مزایا به‌عنوان نما خواهد شد. از جمله مهم‌ترین و بارزترین مزایای اجرای نمای خشک عبارت‌اند از:

  • مقاومت بالای نماهای خشک در برابر عواملی همچون بادوباران

  • کاهش خطر سقوط صفحات و متریال نما

  • سازگار با تمام شرایط آب‌وهوایی و اقلیم‌های جغرافیایی

  • بابرخورداری از وزن پایین و سبک بودن، سبب کاهش بار مرده نما بر ساختمان خواهند شد.

  • کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌های نصب نما به دلیل شیوه اجرای آنها و عدم نیاز به مصالح مختلف مانند ملات و سیمان

  • صرفه‌جویی در زمان به دلیل سرعت بالای اجرای این نماها

  • کاهش پرتی مصالح

  • امکان بازیافت و استفاده دوباره از مصالح اجرا شده

  • خاصیت عایقی بسیار مناسب و قوی در برابر صدا و حرارت

  • در نهایت کاهش هزینه‌های مصرف انرژی، کاهش اتلاف انرژی و

  • تعمیرات آسان و ارزان

مزایای نمای خشک

نحوه اجرای انواع نمای خشک

یکی از موضوعات قابل‌توجه در اجرای نماهای خشک، نحوه اجرای آنهاست. نماهای خشک دارای انواع مختلفی هستند و از مصالح و متریال‌های مختلفی برای اجرای نما به شیوه خشک استفاده می‌شود. حال شیوه اجرای آنها نیز بر اساس نوع مصالح و متریال انتخابی متفاوت خواهد بود.

بطورکلی یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های تشکیل‌دهنده اجرای نماهای خشک، سازه فلزی نما است. جهت قرارگرفتن صفحات فلزی، سنگی، شیشه‌ای و… از پروفیل‌ها و زیرساز فلزی آلومینیومی یا فولادی استفاده می‌شود.

پروفیل‌های فلزی به‌صورت عمودی و افقی بر اساس ابعاد و ضخامت پانل‌های و متریال‌های نما اجرا می‌شوند. بسته به نوع نما و جنس متریال نما با استفاده از ریل‌های فلزی یا گیره‌های فلزی صفحات نما در آنها قرار می‌گیرند. در نهایت با یراق‌آلات مختلف مانند گیره‌های فلزی، پیچ‌ومهره یا چسب‌های مخصوص صفحات نما در جای خود فیکس خواهند شد.

بهترین مجری نمای خشک در کشور

لازم به ذکر است زمانی شما از مزایای نماهای خشک بهره‌مند خواهید شد که اجرای آنها بصورت اصولی و حرفه‌ای انجام شود. بهترین مجری نماهای خشک باید بسته به موقعیت جغرافیایی، استانداردها و نیازهای ساختمان، نما و متریال اجرایی را انتخاب کند. مجری موردنظر باید از تجربیات و مهارت کافی در این زمینه برخوردار باشد.

مجموعه قطب‌نما یکی از حرفه‌ای‌ترین و قدیمی‌ترین مجموعه‌های اجراکننده انواع نماهای مدرن در کشور هستند. قطب‌نما به دلیل استفاده از فناوری‌های نوین، محصولات و متریال‌های باکیفیت همواره به‌عنوان یکی از برترین شرکت‌های اجرای نماهای خشک معرفی شده‌اند.

قطب‌نما علاوه بر پروژه‌های داخلی به‌صورت بین‌المللی نیز فعالیت دارد. شما می‌توانید با مراجعه به درگاه اینترنتی قطب‌نما نمونه کارهای آنها را مشاهده نمایید.

قیمت اجرای انواع نمای خشک

همان‌طور که توضیح داده شد نصب نماهای خشک بنابر نوع آن مستلزم استفاده از ابزار و تجهیزات متفاوتی است. جنس نماهای خشک اعم از سنگی، آجری، فلز، چوب، سرامیکی و… با یکدیگر متفاوت هستند. در اجرای پروفیل‌های فلزی ابعاد، قطر و ضخامت آنها برای نگهداری این متریال بنابر وزن مصالح نما انتخاب می‌شود.

بطورکلی پارامترها و ویژگی‌های بسیاری تعیین‌کننده و تأثیرگذار در قیمت نهایی نماهای خشک هستند. از جمله مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در قیمت اجرای انواع نمای خشک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • وسعت و حجم نمای اجرایی که مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت نهایی است.

  • جنس متریال و مصالح به‌کاررفته در اجرای نماهای خشک اعم از مصالح اصلی، نوع یراق‌آلات و میزان کیفیت و برند آنها

  • قیمت روز مصالح موردنیاز به‌خصوص فلزات بر اساس نوسانات بازار

  • هزینه دستمزد تیم اجرایی

در نهایت با جمع‌بندی تمامی این عوامل بر اساس نوع نماهای خشک بر حسب هر یک مترمربع قیمت‌های نهایی تعیین می‌شود. به طبع هرچه نما بزرگ‌تر و ساختمان شما مرتفع‌تر باشد هزینه‌های پرداختی بیشتر خواهد بود. دراین‌خصوص قبل از اجرای نماهای خود شما می‌توانید با کارشناسان قطب‌نما تماس حاصل فرمایید. در این باره می‌توانید شرایط و ویژگی‌های ساختاری و محیطی ساختمان موردنظر را برای آنها کاملاً شرح دهید. کارشناسان به شما کمک خواهند کرد تا مناسب‌ترین نمای موردنظر را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید از قیمت روز انواع نماهای خشک مطلع شوید.

قیمت اجرای انواع نمای خشک

در نهایت

امروزه اجرای نماهای خشک در صنعت معماری و ساختمان‌سازی بسیار رایج شده است. اجرای این نما مزایای بسیاری به دنبال دارد. بااین‌حال می‌توانید با خیالی آسوده نمای خشک را با استفاده از مصالح مختلف برای انواع ساختمان‌های اداری، تجاری، مسکونی و… اجرا نمایید.

همچنین میزان دقت و کیفیت اجرای نما نیز در طول عمر و ایمنی نما بسیار تأثیرگذار است. به همین دلیل در این مطلب تلاش نمودیم تا علاوه بر معرفی انواع نمای خشک شما را با بهترین مجری این نما آشنا کنیم. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت روز اجرای انواع نماهای خشک با کارشناسان قطب‌نما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام
در اسرع وقت به پیام شما پاسخ خواهیم داد.
ممنون بابت صبر و شکیبایی شما دوست عزیز.
Call Now Button