شیشه یکی از پرکاربردترین و جذابترین مصالحهای ساختمانی در دوران مدرن است. از زمانی که فناوریهای نوین امکان تولید شیشههای مستحکم و ایمن را فراهم کردهاند، این ماده در قلب طراحیهای نوآورانه معماری قرار گرفته است. شیشه به معماران این امکان را میدهد که سازههایی بهعنوان نمای شیشه ای خلق کنند که هم زیبا و هم کارآمد باشند، نور طبیعی را به فضاهای داخلی منتقل کنند، مناظر بیرونی را به نمایش بگذارند و به ساختمانها ظاهری مدرن و شفاف ببخشد.
هنگامی که به آثار برجسته معماری شیشهای در سراسر جهان نگاه میکنیم، میبینیم که این سازهها نهتنها بهعنوان نمادهای فرهنگی و اجتماعی شناخته میشوند، بلکه نمادی از پیشرفت تکنولوژی و طراحی هوشمندانه هستند. از آسمانخراشهای خیرهکننده تا موزههای هنری با نماهای تمام شیشهای، این ساختمانها با بهرهگیری از ترکیب هنر و علم، تصاویری الهامبخش و بینظیر را به نمایش میگذارند.
چنین نمونههای برجستهای از نمای شیشه ای نشان دهنده میزان محبوبیت و مقاومت بالای آنهاست.
در این مطلب، به بررسی 13 ساختمان شیشه ای که از برترین و زیباترین ساختمان های شیشه ای جهان هستند میپردازیم. هر یک از این سازهها بهنوعی شاهکار معماری محسوب میشوند و نشاندهنده استفاده خلاقانه از شیشه در طراحیهای مدرن هستند. از ساختمانهای نمادین مانند برج خلیفه در دبی تا موزه لوور در پاریس، این ساختمانها با بهرهگیری از شیشه توانستهاند به اوج زیبایی خود دست یابند.
ساختمان Gherkin، لندن
ساختمان Gherkin یکی از شناختهشدهترین ساختمانهای لندن است که در سال ۲۰۰۴ به طور کامل به بهرهبرداری رسید. این ساختمان بهعنوان یکی از برترین آسمان خراشهای دنیاست که با نمای شیشه ای پوشیده شده است.
ساختمان Gherkin لندن بهعنوان یک ساختمان تجاری ۱۸۰ متر ارتفاع دارد که در ۴۱ طبقه مجزا ساخته شده است. این سازه پس از یک دوره برنامهریزی و طراحیهای بسیار طولانی توانست به یکی از ساختمان های شیشه ای برتر دنیا تبدیل شود.
بیش از ۹۰ درصد از نمای این ساختمان از صفحات شیشهای تشکیل شدهاند که در نهایت با نورپردازی بیوقفه ساختاری شفاف به قسمت داخلی ساختمان میبخشند. نمای این ساختمان شیشه ای از دورنگ شیشه متفاوت در طراحی و با چینش خاصی اجرا شده است.
ساختمان SAGE، نیوکاسل، شمال انگلستان
SAGE یکی از متفاوتترین ساختارهای شیشهای در جهان است که درنتیجه طراحیهای بینظیر نورمن فاستر به وجود آمده است. این سازه شیشهای در شمال انگلستان مکانی برای موسیقی و اجرای زنده کنسرتهای معاصر است. یکی از جذابیتهای این شاهکار معماری، محل احداث آن است که در ساحل جنوبی رودخانه Tyne قرار گرفته است.
این ساختار با طراحی منحصربهفرد با استفاده از شیشههای منحنی و خم نماکاری شده است. به عبارتی دیگر SAGE متشکل از سه ساختمان مجزا است که بهصورت یک گنبد غولپیکر شیشهای بیضیشکل درآمده است. ساختار این نمای شیشه ای به طور کامل عایق است و از ورود صداهای خارجی به داخل ساختمان جلوگیری میکنند.
باغ گیاهشناسی کوریتیبا Curitiba، برزیل
«Jardim Botânico de Curitiba» که به نام باغ گیاهشناسی کوریتیبا شناخته شده، در دل فضای سبز خیرهکنندهای قرار دارد که هر بازدیدکنندهای را مسحور خود میکند. این باغ گیاهشناسی با ساختار شیشهای شگفتانگیز خود به یکی از محبوبترین جاذبههای توریستی برزیل تبدیل شدهاند.
جالب است بدانید که در نظرسنجی ملی سال ۲۰۰۷، اکثریت مردم برزیل به این باغ رأی دادند و آن را بهعنوان یکی از «عجایب ۷ گانه برزیل» انتخاب کردند که نشاندهنده محبوبیت و اهمیت فرهنگی این مکان است.
این سازه با نمای شیشه ای در سال ۱۹۹۱ افتتاح شد و نتیجه نبوغ معماری، طراح برجسته شهری و محلی است. گفته میشود که در ساخت این ساختمان شیشه ای از هر دو سبک معماری بریتانیایی و فرانسوی الهام گرفته شده است که در نتیجه این ترکیب منحصربهفرد، سازهای زیبا و خاص به وجود آمده است.
ساکنان جنوب برزیل به این باغ گیاهشناسی بهعنوان نمادی از افتخار ملی مینگرند. ساختار شیشهای جذاب و متنوع آن، نهتنها نمایانگر زیباییهای طبیعی و معماری محلی، بلکه بیانگر تأثیرات فرهنگی بینالمللی نیز است. این مکان، با ترکیبی از هنر و طبیعت، به یکی از مهمترین و محبوبترین مقاصد گردشگری برزیل تبدیل شده است و هر ساله هزاران بازدیدکننده از سراسر جهان را به خود جذب میکند.
هرم شارد، لندن
هرم شارد بهعنوان یکی از گرانقیمتترین ساختمان های شیشه ای جهان واقع در لندن است. هرم Shard علاوه بر نمای شیشه ای خیرهکنندهای که دارد، بهعنوان پنجمین ساختمان بلند اروپا نیز معرفی شده است. این آسمان خراش دارای ۹۵ طبقه است که توسط معمار ایتالیایی به نام رنزو پیانو در سال ۲۰۱۲ ساخته شده است. همچنین این ساختمان بهعنوان یک برج جوان از چهار طرف دارای نمای شیشه ای است و از چهار جهت مختلف نور خورشید را به داخل ساختمان هدایت خواهد کرد.
این برج بهعنوان منطقهای بازدیدی نیز برای عموم به وجود آمده است. در طبقه ۷۲ام از این سازه یک سکوی تماشا برای افراد طراحی شده است که به یک جاذبه توریستی مبدل شده است.
دفتر مرکزی اداره بهداشت Basque، اسپانیا
یکی دیگر از نمونه نمای شیشه ای ساختمانهای مطرح در دنیا مربوط به اداره مرکزی بهداشت باسک واقع در اسپانیا است. در نگاه اول با مشاهد این طراحی شاید ساختمانی با کاربری هنری به ذهن هر فردی برسد؛ اما واقعیت این طراحی برای ساختمانی اداری است که مربوط به سازمان بهداشت واقع در این شهر است.
طراحی خیرهکننده این ساختمان با نمای شیشه ای بسیار زیبا در مرکز بیلبائو اسپانیا در سال ۲۰۰۳ آغاز و ۲۰۰۸ به بهرهبرداری رسید. بسیاری از افراد محلی ساختار متفاوت این ساختمان را بیربط با نوع کاربری ساختمان دانستهاند؛ اما جذابیت و متفاوتبودن آن بهعنوان نامزد دریافت جایزه معماری معاصر معرفی شده است.
این ساختمان اداری در ۱۳ طبقه ساخته شده است. ساختار این ساختمان شیشه ای بهگونهای هوشمندانه اجرا شده که با ایجاد جهات بصری متعدد و نورپردازی طبیعی توانسته در ایجاد افزایش روحیه و عملکرد کارمندان بسیار مؤثر باشد.
هرم لوور، فرانسه
هرم لوور که در سال ۱۹۸۹ افتتاح شد، یک سازه مثلثی چهاروجهی خیرهکننده است که در حیاط گالری هنری معروف لوور پاریس قرار گرفته است. این سازه با شیشه و فولاد ساخته شده و ترکیبی از زیبایی مدرن و جذابیت تاریخی را به نمایش میگذارد. هرم لوور به طور کامل از ساختار نمای شیشه ای بهوجود آمده است.
هرم لوور اکنون یکی از محبوبترین مکانهای گردشگری فرانسه است و هر ساله هزاران بازدیدکننده را به خود جذب میکند. جالب است بدانید که ایده ساخت این سازه توسط رئیسجمهور فرانسه، در سال ۱۹۸۴ ارائه شد. هرم لوور، با ارتفاع ۲۱.۶ متر (۷۱ فوت) و سطحی معادل ۱۰۰۰ مترمربع، بهعنوان یک شاهکار معماری مدرن معرفی شده است.
هرچند که هرم لوور امروزه بسیار محبوب است، اما در زمان افتتاح با بحثها و جدلهای زیادی مواجه شد. سبک مدرن این سازه در تضاد با معماری کلاسیک لوور بود و بسیاری آن را نابجا میدانستند. همچنین، برخی منتقدان به نمادگرایی هرم که در مصر باستان به مرگ اشاره دارد، اعتراض داشتند.
بااینحال، علیرغم تمامی این انتقادات، هرم لوور همچنان بهعنوان یک اثر الهامبخش در دنیای معماری شیشهای شناخته میشود. این سازه نهتنها زیبایی مدرن را به قلب یکی از قدیمیترین موزههای جهان آورده است، بلکه توانسته تلفیقی هنرمندانه از تاریخ و نوآوری را به نمایش بگذارد و به یک نقطه عطف در معماری معاصر تبدیل شود. تمامی این نمونهها حاکی از این است که نمای شیشه ای میتواند با هر سبک و معماری تلفیق شود.
مرکز ملی هنرهای نمایشی، چین
یکی دیگر از برترین ساختمان شیشه ای در دنیا مربوط به مرکز ملی هنرهای نمایشی چین واقع در پکن است. این ساختار با نمای شیشه ای با طراحی هندسی خود گاهی توسط افراد محلی به نام تخممرغ غولپیکر نیز خوانده میشود. نمای شیشه ای این ساختمان ترکیبی از تتانیوم و صفحات شیشهای است که به صورت خم بهکار رفتهاند.
این ساختمان با طراحی بینظیر خود توانسته لقب یکی از چشمگیرترین ساختمانهای کل آسیا را به خود اختصاص دهد. این ساختمان بهعنوان یک مرکز تئاتر و هنر دارای ظرفیت ۵ هزارنفری است که در ۳ سالن مجزا تأسیس شده است.
این ساختمان با مساحت ۱۲ هزار مترمربعی روی یک دریاچه مصنوعی قرار گرفته است. نمای شیشه ای این ساختمان توسط معمار فرانسوی به نام پل اندریو با ترکیب خلاقیت و مهارت باورنکردنی خود با استفاده از سازه فولادی اجرا شده است.
ساختمان ALDAR، ابوظبی
یکی دیگر از جذابترین نمونههای نمای شیشه ای در دنیا مربوط به طراحی ساختمان الدار در ابوظبی است. معماری این ساختمان با الهامگرفتن از ساختار صدف نیمهباز ساخته شده است. مساحت نمای شیشه ای این ساختمان در دو طرف آن معادل چهار زمین فوتبال است.
سازه الدار، نامی که باهیبت و شکوه همراه است، در نزدیکی ساحل الرها در ابوظبی واقع شده است. این ساختمان بخشی از سرمایهگذاریهای بزرگ در منطقه الرها است که بهتازگی به یک شهر مستقل تبدیل شده و به نمادی از توسعه و پیشرفت در این منطقه تبدیل شده است.
شاید جای تعجب نباشد که این ساختمان جوایز متعددی را برای معماری هوشمند و طراحی آیندهنگر خود دریافت کرده است و بهعنوان یکی از برجستهترین سازههای معماری جهان شناخته شده است.
ساختمان باشکوه الدار که بهعنوان یک ساختمان اداری مورداستفاده قرار میگیرد، توسط شرکت Al Dar Properties ساخته شده است. این سازه با ارتفاع ۱۲۱ متر و ۲۳ طبقه فضای اداری لوکس، نمادی از موفقیت و شکوه در معماری مدرن است.
طراحی این ساختمان توسط MZ Architects با همکاری یک شرکت آلمانی انجام شده است. این سازه بهگونهای طراحی شده که از هر زاویهای باابهت و فوقالعاده به نظر میرسد. مساحت کل ساختمان ۱۲۳۰۰۰ مترمربع است که نشاندهنده بزرگی و گستردگی این پروژه است. طراحی منحصربهفرد و استفاده از فناوریهای پیشرفته در ساخت این بنا، آن را به یکی از شاهکارهای معماری معاصر با نمای شیشه ای تبدیل کرده است.
برج EVOLUTION، روسیه
برج EVOLUTION واقع در مسکو، روسیه یکی از برجهایی است که به معنای تکامل با ساختار نمای شیشه ای طراحی شده است. این آسمان خراش با ساختار زیبا و بسیار متفاوت به یکی از مراکز گردشگری میان افراد بومی و حتی گردشگران تبدیل شده است.
طراحی ساختاری این ساختمان با الهامگرفتن از ساختار DNA و آیندهنگری به وجود آمده است. این سازه باشکوه مساحتی بالغ بر ۱۷۹ هزار مترمربع را پوشش داده که در ۵۵ طبقه اداری ساخته شده است. این ساختمان بهعنوان یک محیط تجاری اداری مورداستفاده قرار گرفته و در یکی از مراکز تجاری مهم مسکو احداث شده است.
یکی از جذابترین طراحیهای این برج استفاده از تقسیمات افقی در ساختار پیچ مانند آن است. همچنین در سطح بیرونی نما میتوان پنجرههای مثلثی شکل و بالکنهای افقی را مشاهده نمود.
هتل W، بارسلون
هتل دبلیو در بارسلونا که به دلیل شباهتش به بادبان کشتی به “هتل بادبان” نیز معروف است، بهعنوان یکی از زیباترین ساختمان شیشه ای جهان امروز معرفی شده است. این سازه خیرهکننده، محیطی مناسب بهعنوان یک هتل است که در ۲۶ طبقه طراحی و دارای ۵ ستاره خدماتی است. هتل دبلیو شامل ۴۷۳ اتاق و ۵۷ سوئیت آپارتمانی است.
ساختار شیشهای این هتل با ارتفاع ۹۸.۸ متر به یکی از نمادهای مدرن معماری در بارسلونا تبدیل شده است. طراحی این هتل توسط ریکاردو بوفیل، معمار محلی برنده جوایز و یکی از بزرگترین معماران زمان حاضر، انجام شده است.
این هتل در ورودی بندر بارسلون و در نزدیکی پیادهروی معروف شهر که یک مقصد گردشگری محبوب است، واقع شده است. هتل دبلیو با طراحی مدرن و شفافیت شیشههای خود، بهگونهای ساخته شده که زیبایی و افق دید بینظیری را به مهمانان ارائه میدهد. این سازه بینظیر، نهتنها به جذابیت بصری شهر افزوده، بلکه بهعنوان یک مقصد لاکچری برای مسافران از سراسر جهان شناخته شده است.
هتل دبلیو بهعنوان زیباترین ساختمان شیشه ای، بیانگر ترکیب موفقیتآمیز طراحی معماری معاصر و موقعیت استراتژیک آن در یکی از زیباترین شهرهای جهان است.
ساختمان Netherlands Institute for sound and vision، هیلورسام
این ساختمان واقع در هیلورسام در عین اینکه دارای ساختاری مکعبی و ساده است با طراحی نمای شیشه ای رنگی به یکی از متفاوتترین ساختمان های شیشه ای دنیا مبدل شده است. دیوارهای این ساختمان یا همان نمای آن، در چهار طرف این ساختار با استفاده از شیشههای رنگی اجرا شده است. این ساختمان شیشه ای دارای ۱۰ طبقه است که بهعنوان موزه آثار صوتی در این شهر مورداستفاده قرار میگیرد.
جالب است بدانید ساختار این ساختمان بهگونهای اجرا شده است که نیمی از آن روی زمین و نیمی دیگر زیر زمین قرار گرفته است. استفاده از شیشههای رنگی در این نما با ترکیب نور و روشنایی تلالویی خاص به محیط داخلی آن بخشیده است.
خانه رقصان Dancing House، پراگ
خانه رقصان واقع در پراگ یکی از نمونههای مدرن و خاص نمای شیشه ای در معماری معاصر است. این ساختمان با الهام از کاربری آن به شکل دو نفر که در حال رقص هستند ساخته شده است، به همین دلیل ساختار و ظاهر آن بهگونهای دیده میشود که گویا در حال افتادن است. این ساختمان با استفاده از شیشههای خمیده تضادی کامل با معماری سنتی ایجاد میکند که سبب متفاوت شدن آن گردیده است.
ساختمان دفتر مرکزی گاز در بارسلونا
این ساختمان شیشه ای در واقع متشکل از سه ساختمان مجزاست که بهوسیله نمای شیشه ای به یکدیگر متصل شدهاند. در ساختار نمای این ساختمان نمایی یکدست از صفحات شیشهای در اشکال و ساختارهای متنوعی دیده میشود. طراحی نمای این سازه بهگونهای است که به معنای واقعی یک ساختمان شیشه ای را خلق کرده است.
انواع نمای شیشه ای ساختمانهای مدرن
در طول قرنها، معماران در سراسر جهان از شیشه به روشهای تازه و هیجانانگیزی استفاده کردهاند. از پنجرههای بزرگ کلیساهای گوتیک گرفته تا ساختمانهای مدرن با نمای تمام شیشهای. شیشه به معماران و طراحان این امکان را داده است که طراحی معماری را دوباره ابداع کنند و مرزهای جدیدی را در فناوری سازنده فتح کنند. استفاده از شیشه در معماری معاصر نهتنها به زیبایی بصری کمک میکند؛ بلکه با بهبود کارایی انرژی و کاهش مصرف منابع، به پایداری محیطزیست نیز کمک میکند.
شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که چنین نمونههای اجرایی از انواع ساختمان شیشه و ساختمانهایی با نمای شیشه ای از چه نوع سبک و ساختاری برای اجرای شیشه در آنها استفاده شده است. به طور خلاصهوار رایجترین ساختارهای قابلاجرا در تمامی نمونههای ذکر شده شامل انواع نمای کرتین وال و نمای اسپایدر شیشهای هستند.
نمای اسپایدر و نمای کرتین وال با ساختار مقاوم، ایمن و از همه مهمتر متنوع و زیبای خود بهعنوان نمای بیرونی هر نوع ساختمانی قابلاستفاده هستند. به همین دلیل در دنیای معماری معاصر طراحان و معماران از انواع ساختارهای متنوع و حتی ترکیبی نمای اسپایدر و کرتین وال برای خلق ایدههای منحصربهفرد کمک خواهند گرفت.
مزایای نمای شیشه ای در معماری معاصر
یکی از مهمترین مزیتهای شیشه ساختار و مقاومت آن در برابر اشعه ماورا بنفش است. آزمایش شیشه در شرایط و موقعیتهای مختلف در بهدستآوردن نمونهای کامل و بینقص از آن بیتأثیر نبوده است. شیشه بهعنوان مادهای شفاف نور را بهخوبی از خود عبور میدهد به همین دلیل اجسام در پشت آن بهخوبی دیده میشوند. درنتیجه استفاده از شیشه در معماری مدرن بخصوص نمای شیشه ای ساختمانها این امکان را به شما میدهد تا بهراحتی از لحاظ بصری با دنیای بیرون از ساختمان ارتباط بگیرید.
مهمترین مزایای استفاده از نمای شیشه ای در معماری مدرن به شرح زیر هستند:
نمای شیشه ای تا ۸۰ درصد از نور طبیعی موجود در طول روز را به محیط داخلی ساختمان منتقل میکند که این ویژگی میتواند مصرف انرژی را برای روشنایی کاهش دهد. با استفاده از نور طبیعی، محیط داخلی ساختمان روشنتر و دلپذیرتر خواهد شد، در نهایت نیاز به نور مصنوعی کاهش مییابد که این امر منجر به کاهش هزینههای برق میشود.
شیشه مقاومت بالایی در برابر شرایط مختلف آبوهوایی دارد و میتواند اثرات ناشی از فشار و وزن باد، باران و خورشید را تحمل کند. این ویژگی باعث میشود شیشه بهعنوان یک ماده ساختمانی مطمئن و پایدار در مناطق با شرایط آبوهوایی متنوع استفاده شود.
یکی از ویژگیهای برجسته شیشه، مقاومت آن در برابر زنگزدگی و تخریب ناشی از شرایط شیمیایی و محیطی است. برخلاف بسیاری از مواد دیگر، شیشه تحتتأثیر رطوبت و عناصر شیمیایی قرار نمیگیرد که این امر باعث افزایش طول عمر و کارایی آن در نمای ساختمان میشود.
شیشه مادهای است که به طور کامل قابلبازیافت است و در طول فرایند بازیافت، کیفیت و خلوص خود را از دست نمیدهد. این ویژگی به حفظ منابع طبیعی و کاهش زبالههای محیطی کمک میکند، و شیشه را به یک انتخاب سازگار با محیطزیست تبدیل میکند.
شیشه تحتتأثیر صدا یا تغییرات دمایی قرار نمیگیرد، بخصوص شیشههای دوجداره صدای بسیار کمی را منتقل میکنند. این خاصیت عایق صوتی شیشه باعث میشود که نماهای شیشه ای در محیطهای شهری و پر صدا، در بهبود کیفیت زندگی ساکنان و کاهش نویزهای مزاحم مؤثر باشد.
سطح صاف و براق شیشه کاملاَ ضد گردوغبار است و بهراحتی تمیز میشود و آن را به خود جذب نمیکند. این ویژگی باعث میشود شیشه بهعنوان یک ماده ساختمانی کمهزینه با نگهداری آسان، بهخصوص در نماهای خارجی و داخلی ساختمانها مورداستفاده قرار بگیرد.
شیشه با انواع ساختارهای مختلف، کاربردها و مزایای بسیار، به یکی از اجزای اصلی طراحی در معماری مدرن مبدل شده است. نمای شیشه ای میتواند زیبایی ساختمان را افزایش دهد، با کاهش مصرف انرژی در هزینهها صرفهجویی کند و در عین حال طول عمر بالایی داشته باشد.
گروه صنعتی قطبنما
نماهای شیشهای از نظر بصری بسیار جذاب هستند و میتوانند ظاهری تمیز و براق برای ساختمانهای مختلف ایجاد کنند. آنها همچنین میتوانند برای ایجاد اشکال و ساختارهای منحصربهفرد بهکار گرفته شوند که با مصالح ساختمانی سنتی امکانپذیر نیست.
ماهیت شفاف شیشه باعث میگردد که فضای داخلی ساختمان از بیرون قابلمشاهده باشد که میتواند به جذابیت زیبایی ساختمان بیفزاید. بااینحال اجرای اصولی و صحیح میتواند در تحققبخشیدن این قابلیتها بهعنوان یک پوشش برای ساختمان بسیار مؤثر باشد. گروه صنعتی قطبنما تیمی بسیار باتجربه و زبده در زمینه طراحی و اجرای صفر تا صد نماهای خشک ازجمله نمای شیشه ای است.
شما میتوانید بسیاری از نمونههای مطرح و فاخر نمای شیشه ای اجرا شده توسط قطبنما را در وب گاه اینترنتی قطبنما مشاهده نمایید. میزان دقت در اجرا و توجه به جزئیات و اصول کافی توسط این تیم یکی از مهمترین وجه تمایز آنها با تیمهای اجرایی دیگر است.
در نهایت
شاید نمای یک ساختمان برای بسیاری از افراد دارای تعریف و ارزش سادهای باشد، اما نما در معماری یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین راههای بیان فرهنگ ماست. ساختمانها در سراسر جهان داستانهایی از دورههای را روایت میکنند که در آن ساخته شدهاند و ارزشها و فرهنگ را به شکلی درونی و زیبا بیان میکنند.
هر سازه، با ترکیب خاصی از مواد، سبکها و تکنیکها، نمادی از زمان و مکانی هستند که در آن ایجاد شده و میراثفرهنگی آن دوره را بازتاب میکنند. شیشه بهعنوان مصالح ساختمانی از زمانی که دو هزار سال پیش برای اولینبار توسط رومیان مورداستفاده قرار گرفت، نقشی حیاتی در این بیان فرهنگی و هنری ایفا کرده است. این تحول، امکان استفاده از نور طبیعی را در داخل ساختمانها را فراهم کرد و انقلابی در طراحی و ساخت بناها به وجود آورد.
شیشه با توانایی خود در جذب، شکست و عبور نور و همچنین ویژگیهای عایق صوتی و حرارتی، یکی از مواد ساختمانی بینظیر است که همچنان به شکلدهی آینده معماری ادامه میدهد. شما به وضوح میتوانید این میزان مزایا و قابلیتها را در اجرای نمای شیشه ای ساختمانهای مطرح در سرتاسر جهان مشاهده کنید.