دیتیل نمای کرتین وال | اجزای اجرایی انواع نمای کرتین وال
در این مقاله میخوانید

فهرست مطالب

دیتیل نمای کرتین وال | اجزای اجرایی انواع نمای کرتین وال

دیتیل نمای کرتین

 دیتیل نمای کرتین وال از دو بخش سیستم نگهدارنده و متریال اجرایی تشکیل شده است. سازه اصلی متشکل از پروفیل‌ها و ستون‌های فلزی و بخش اجرایی عمدتاً از صفحات شیشه‌ای تشکیل شده‌اند. دیتیل نمای کرتین وال باتوجه‌به هر پروژه و حتی هر نوع از نمای کرتین وال دارای انواع مختلفی است. نمای کرتین وال به‌عنوان نمایی خود ایستا، مدرن و خیره‌کننده دارای مزایای بسیاری است و علاوه بر پوشش بصری از ساختار ساختمان نیز محافظت خواهد کرد.

 دیتیل و جزئیات اجرایی در نمای کرتین وال نقش بسزایی در کیفیت و دوام این نوع نما دارد. اجرای صحیح و دقیق این جزئیات تضمین خواهد کرد که نمای کرتین وال به‌درستی نصب شده و در برابر عوامل محیطی مختلف مقاومت خواهد کرد.

هر روش اجرای نمای کرتین وال نیازمند دیتیل‌ها و جزئیات خاصی است که باید بادقت طراحی و اجرا شوند تا هم از نظر زیبایی‌شناسی و هم از نظر عملکردی بهترین نتیجه حاصل شود. این جزئیات شامل نحوه اتصال پروفیل‌ها، روش‌های نصب شیشه‌ها و عایق‌بندی‌های لازم می‌شوند که همگی باید بادقت و بر اساس استانداردهای مشخصی انجام شود. در نهایت با رعایت این اصول و انتخاب صحیح دیتیل نمای کرتین وال، این نما به‌عنوان یک پوشش ایستا و محافظتی برای ساختمان به بهترین شکل ممکن عمل خواهد کرد.

 حال در ادامه با ما همراه باشید تا با جزئیات کامل و انواع دیتیل نمای کرتین وال آشنا باشید.

جزئیات اجرایی نمای کرتین وال

 به‌طورکلی نمای کرتین وال نمایی شیشه‌ای است که صفحات شیشه‌ای در آن به کمک سازه‌های نگهدارنده و با استفاده از روش‌های مختلف اجرایی نصب می‌شوند. در هر کدام از روش‌های اجرایی متناسب با شیوه طراحی و ابعاد نما، از جزئیات و اجزای خاصی برای اجرای این نمای مدرن استفاده می‌شود.

در این قسمت می‌خواهیم بگوییم که جزئیات اجرایی نمای کرتین وال به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شود.

مهم‌ترین دسته‌بندی نمای کرتین وال برای تعیین نوع دیتیل‌های اجرایی آن روش نصب قطعات است. در این دسته‌بندی می‌توان به انواع نمای کرتین وال به روش استیک و یونیتایز اشاره نمود. روش استیک خود دارای دو روش اجرایی فیس کپ و فریم لس است. برای درک بهتر، این دسته‌بندی را می‌توانید به شکل زیر مشاهده کنید.

  1. اجزای نمای کرتین وال به روش استیک

  • دیتیل نمای کرتین وال به روش فیس کپ (با شیوه اجرایی استیک)

  • دیتیل نمای کرتین وال به روش فریم لس (با شیوه اجرایی استیک)

  1. اجزای نمای کرتین وال به روش یونیتایز

 ابتدا قبل از آشنا شدن با اجزا و دیتیل‌های مربوط به هر روش اجرایی در نمای کرتین وال بهتر است برای درک این موضوع با تفاوت استیک و روش یونیتایز آشنا شوید. در روش استیک تمامی قطعات و اجزای به‌کاررفته برای اجرای نما، در محل اجرای نمای ساختمان موردنظر به همدیگر وصل خواهند شد.

متریال موردنیاز در این شیوه اجرایی به محل اجرای پروژه ارسال و طبق طراحی و نقشه راهنما تمامی اجزا طی مراحل اصولی و خاصی مونتاژ خواهند شد.

روش یونیتایز دقیقاً در نقطه مقابل استیک قرار دارد به این گونه که اجزا و قطعات کلی در کارخانه به‌صورت پیش‌ساخته آماده خواهند شد. این قطعات شامل قرارگیری صفحات شیشه‌ای درون قاب‌های مخصوص و نصب تمامی اتصالت و یراق‌آلات مربوطه، بخصوص سیستم آب‌بندی نما خواهند شد. در نهایت صفحات آماده به محل پروژه ارسال می‌شوند و در آنجا فقط نصب پانل‌های شیشه‌ای روی سازه نما صورت می‌گیرد.

 حالا باتوجه‌به نحوه نصب این قطعات، نمای کرتین وال خود دارای انواع مختلفی است که ظاهر ساختار و تمامی دیتیل اجرایی آن با یکدیگر متفاوت خواهند بود.

جزئیات اجرایی نمای کرتین وال

دیتیل نمای کرتین وال فیس کپ

فیس کپ یکی از رایج‌ترین و مورداعتمادترین شیوه‌های اجرایی نمای مدرن کرتین وال است. فیس کپ به معنای درپوش شامل درپوش‌های فلزی است که پس از نصب صفحات شیشه‌ای در قسمت بیرونی نما مابین فضای صفحات روی پروفیل یا قاب‌های شیشه‌ای قرار می‌گیرند.

در نهایت در ظاهر بیرونی فیس کپ می‌توانید پروفیل‌های فلزی را به‌عنوان درپوش مابین صفحات شیشه‌ای در جهات مختلف افقی و عمودی مشاهده کنید.

 مهم‌ترین جزئیات اجرایی و دیتیل نمای کرتین وال فیس کپ عبارت‌اند از:

  • پروفیل‌های آلومینیومی مولیون (لامل‌های عمودی)

  • پروفیل آلومینیومی ترنسم (لامل‌های افقی)

  • پانل‌های شیشه‌ای

  • لاستیک EPDM

  • پرشر پلیت

  • فیس کپ

لامل‌ها

در اجرای نمای شیشه‌ای کرتین وال همان‌طور که اشاره شد نما از دو بخش مهم سازه نگهدارنده و صفحات شیشه‌ای به‌عنوان سیستم پوشاننده تشکیل شده است. پروفیل‌های فلزی مهم‌ترین اجزای اجرایی در ساختار سازه نگه‌دارنده این نما هستند. اجرای این سازه پس از آماده‌شدن زیرسازی کامل نمای کرتین وال آغاز می‌شود.

برای اجرای این سازه باید از قبل تیم مهندسی با بررسی کامل شرایط و ویژگی‌های ساختاری و فنی نما ابعاد و حتی نقاط اتصال پروفیل‌های آلومینیومی را تعیین کنند. وجود کوچک‌ترین خطا در این قسمت می‌تواند مشکلات بسیاری را برای اجرای کلی سازه و حتی مشکلات ساختاری به وجود آورد.

 سازه نگهدارنده برای نصب صفحات شیشه‌ای به‌صورت شبکه‌ای از پروفیل‌های آلومینیومی به‌صورت عمودی و افقی نصب می‌شوند. در این سیستم به پروفیل‌هایی که در قسمت عمودی نما قرار می‌گیرند مولیون و پروفیل‌هایی که به‌صورت افقی نصب می‌شوند ترنزوم می‌گویند. پروفیل‌های مولیون به‌صورت عمودی وزن بیشتر سازه را تحمل خواهند کرد و به همین دلیل ضخامت و طول آن بیشتر از لامل‌های ترنزوم است.

پانل‌های شیشه‌ای

 به دنبال نصب سازه نگهدارنده، پانل‌های شیشه‌ای از مهم‌ترین دیتیل نمای کرتین وال محسوب می‌شوند. در این باره برای اجرای نمای کرتین وال فیس کپ می‌توان از انواع شیشه‌های تک‌جداره، دوجداره و سه جداره از انواع شیشه‌های شفاف، مات یا رنگی استفاده نمود. هرکدام از شیشه‌های انتخابی به‌عنوان جزئی از نمای کرتین وال فیس کپ محسوب خواهند شد.

پانل‌های شیشه‌ای

لاستیک EPDM

لاستیک‌های EPDM یکی دیگر از اجزای مهم اجرایی در ساختار فیس کپ هستند که در میزان عملکرد و طول عمر قطعات بسیار تأثیرگذاراند. زمانی که صفحات شیشه‌ای درون قاب‌های فلزی قرار می‌گیرند باید از یک جز مناسب برای جلوگیری از برخورد شیشه با بدنه فریم‌ها و همچنین آب‌بندی ساختار نما استفاده نمود.

لاستیک EPDM دقیقاً با چنین مزایا و عملکردی سبب ارتقا کاربردی نما می‌شود. لاستیک‌های EPDM در اطراف شیشه‌ها از ورود هرگونه گردوغبار و آب برف‌وباران به داخل ساختمان جلوگیری خواهند کرد در نهایت با چنین قابلیتی سبب افزایش عایق‌بندی داخلی ساختمان می‌شوند.

پرشر پلیت

پرشر پلیت به‌عنوان یکی از اجزای حیاتی در سیستم نمای کرتین وال با ساختار  Face Cap، نقش کلیدی در کنترل و تثبیت حرکت سطحی شیشه دارد. این قطعه با نصب دقیق و مهندسی شده خود، مانع از هرگونه جابه‌جایی و افتادگی احتمالی شیشه‌های نما می‌شود که می‌تواند به‌مرورزمان و به هر دلیلی رخ دهد.

پرشر پلیت با فشاری که به سطح شیشه وارد می‌کند، نه‌تنها ایمنی و استحکام نما را افزایش می‌دهد، بلکه به حفظ ظاهر یکپارچه و منظم نمای کرتین وال نیز کمک خواهد کرد. استفاده از پرشر پلیت در این سیستم، ضامن عملکرد صحیح و دوام طولانی‌مدت نمای شیشه‌ای است و نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات ناشی از تغییرات حرارتی و لرزش‌های محیطی خواهد داشت.

فیس کپ

 فیس کپ به‌عنوان مهم‌ترین دیتیل در نام‌گذاری نمای کرتین وال فیس کپ است. در اجرای این نما پس از نصب صفحات شیشه‌ای در نهایت برای پوشش‌دهی مناسب و بهتر ساختارهای اتصال‌دهنده و لامل‌های اطراف شیشه‌ها از درپوش‌های فلزی استفاده می‌کنند.

این درپوش‌ها را فیس کپ می‌نامند. فیس کپ‌ها در تمامی قسمت‌های افقی و عمودی روی لامل‌ها بر روی شیشه‌ها اجرا می‌شوند. جالب است بدانید که قطعات فیس کپ از لحاظ ساختاری و ظاهری دارای تنوع بالایی هستند. برای مثال می‌توانید از میان انواع درپوش‌های مستطیلی، یا دوکی‌شکل در انواع رنگ‌ها و طرح‌های مختلف این دیتیل نمای کرتین وال انتخاب نمایید.

تنوع رنگی درپوش‌ها سبب افزایش هماهنگی ساختارهای فلزی با نمای اجرایی می‌گردد.

فیس کپ

دیتیل نمای کرتین وال فریم لس

 فریم لس را می‌توان به‌عنوان روشی نوین و مدرن برای اجرای نمای کرتین وال معرفی نمود. دیتیل نمای کرتین وال فریم لس به‌اندازه روش فیس کپ از تنوع بسیاری برخوردار نیستند. فریم لس همان‌طور که از نام آن پیداست فاقد فریم یا درپوش در اطراف صفحات شیشه‌ای است. به همین دلیل با ساختاری یکدست شیشه‌ای، از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.

 دیتیل نمای کرتین وال فریم لس خود بر اساس انواع روش‌هایی فریم لس یا بدون درپوش دارای دودسته مهم یو چنل و استپ یونیت هستند.

 در معرفی دیتیل نمای کرتین وال فریم لس همان ساختارهای فیس کپ استفاده خواهند شد با این تفاوت که از قطعاتی همچون پرشر پلیت یا فیس کپ دیگری خبری نیست.

بر اساس نوع فریم لس نیز. به یوچنل و استپ یونیت اشاره نمودیم که در ساختار نمای کرتین وال یو چنل در مراحل پایانی اجرا به‌جای استفاده از فیس کپ‌های فلزی از نوارهای سیلیکونی یا چسب‌های مخصوص برای فیکس کردن شیشه‌ها استفاده می‌کنند. همچنین یکی دیگر از وجه تمایزات نمای یوچنل با فیس کپ در این است که در اجرای یوچنل اسپیسرهای به‌کاررفته در نما دارای ساختار U شکل هستند.

 روش استپ یونیت نیز به‌عنوان نوعی دیگر از نمای کرتین وال به‌صورت پیش‌ساخته اجرا می‌گردد. در این روش دیتیل نمای کرتین وال از قبل در کارگاه یا کارخانه‌های مربوطه تولید و به طور کامل به همدیگر متصل می‌شوند. یکی از رایج‌ترین دیتیل نمای کرتین وال استپ یونیت چسب‌های سیلیکونی هستند که برای اتصال اجزای نمای شیشه‌ای به کار گرفته می‌شوند.

دیتیل نمای کرتین وال یونیتایز

 دیتیل نمای کرتین وال یونیتایز همگی در کارخانه و از پیش نصب می‌شوند. یونیتایز به روشی گفته می‌شود که قسمت‌هایی از نما کاملاً به‌صورت آماده به محل پروژه ارسال می‌شوند و در نهایت به یکدیگر متصل خواهند شد. مهم‌ترین اهمیت اتصال دیتیل نمای کرتین وال یونیتایز در این است که سرعت اجرای نما به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

 مهم‌ترین دیتیل مصرفی در روش یونیتایز نیز بر اساس نوع نمای کرتین وال شامل موارد زیر هستند:

  • لامل‌های آلومینیومی (مولیون و ترنزوم)

  • صفحات شیشه‌ای

  • یراق‌آلات اتصالی بنابر نوع نمای کرتین وال

 در اجرای نمای کرتین وال یونیتایز با اتصال دیتیل نما از قبل و بادقت بالا دارای مقاومت و اتصالات بهتر و قوی‌تری هستند. اما در مقابل انجام محاسبات انجام شده بر اساس ساختار کلی نما و اینکه قطعات تولیدی در نهایت باید در کنار هم قرار بگیرند از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای مثال وجود خطاهایی در حد میلیمتری می‌تواند اجرای کلی پروژه را دچار اختلال کند. بااین‌حال اجرا و اتصال دیتیل نمای کرتین وال یونیتایز نیازمند تخصص و دقت بالایی است.

قیمت دیتیل و اجزای نمای کرتین وال

 دیتیل نمای کرتین وال دارای تنوع بالایی است که برای هر نوع از روش‌های اجرایی بازهم متفاوت خواهند بود. این اجزا برای هر پروژه‌ای نیز طبق ویژگی‌های آن متفاوت هستند. برای مثال انتخاب دیتیل نمای کرتین وال در مرحله اول بر اساس نوع اجرای آن (استیک یا یونیتایز) و همچنین ویژگی‌های پروژه مانند ابعاد و حجم آن تعیین می‌شوند.

 پس می‌توان گفت که برای قیمت دیتیل نمای کرتین وال باید ابتدا نوع نما، ویژگی‌های آن و نوع دیتیل‌ها تعیین شود تا در نهایت قیمت آنها را به دست آورید. علاوه بر نوع، ساختار، ابعاد و حتی ضخامت در برخی از قطعات، میزان کیفیت و برند تولیدی دیتیل‌های کرتین وال می‌توانند در قیمت نهایی آنها تأثیر داشته باشند.

 بااین‌حال برای اطلاع از قیمت انواع دیتیل نمای کرتین وال به درگاه اینترنتی قطب‌نما مراجعه نموده و انواع اجزا و یراق‌آلات مربوط به نماهای اجرایی را با قیمت روز مشاهده نمایید.

قیمت دیتیل و اجزای نمای کرتین وال

اجرای انواع نمای کرتین وال

 در اجرای نمای شیشه‌ای همچون کرتین وال صرفاً انتخاب صحیح دیتیل نمای کرتین وال حائز اهمیت نیست؛ بلکه نحوه اجرای اصولی آنها بسیار مهم است. دیتیل نمای کرتین وال شاید اجزایی کوچک به‌حساب بیایند؛ اما تمام استحکام، مقاومت و طول عمر نما بر اساس این اجزا و نحوه اجرای آنها تعیین می‌گردد.

 گروه صنعتی قطب‌نما  به‌عنوان باتجربه‌ترین تیم اجرای نمای کرتین وال است. اجرای انواع پروژه‌های نمای کرتین وال، در ابعاد و با طراحی‌های بسیار متفاوت ازجمله دلایل محکمی بر میزان تجربه این تیم است. قطب‌نما با آگاهی از انواع دیتیل نمای کرتین وال و اجرای اصولی آنها اجرایی باکیفیت را برای شما تضمین خواهند کرد. جهت دریافت مشاوره رایگان از قطب‌نما می‌توانید ازطریق شماره تماس‌های قطب‌نما در سایت با کارشناسان در ارتباط باشید.

در نهایت

 نمای کرتین وال با ترکیبی از زیبایی، مدرنیته و عملکرد، یکی از جذاب‌ترین انتخاب‌ها برای پوشش بیرونی ساختمان‌ها به شمار می‌آیند. تنوع بالای این نوع نما، امکان ایجاد طرحی‌های گوناگون و منحصربه‌فرد را فراهم می‌سازد که متناسب با هر پروژه، جلوه‌ای متفاوت را ارائه می‌دهند.

به همین دلیل، دیتیل‌ها و جزئیات اجرایی نمای کرتین وال نیز بسیار متنوع و بسته به نوع و طراحی هر پروژه متفاوت هستند. هر روش اجرای این نما نیازمند دیتیل‌های خاص و دقیقی است تا علاوه بر تضمین زیبایی ظاهری، عملکرد مطلوب و دوام طولانی‌مدت آن نیز فراهم شود.

بدون امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام
در اسرع وقت به پیام شما پاسخ خواهیم داد.
ممنون بابت صبر و شکیبایی شما دوست عزیز.
Call Now Button