ابعاد و انواع پروفیلهای مورد استفاده در نمای کرتین وال
نمای کرتین وال یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین سیستمهای نما در معماری مدرن است که به دلیل ظاهر جذاب، ماندگاری زیاد و قابلیتهای متنوع، کاربرد گستردهای در ساختمانهای بلند مرتبه و پروژههای تجاری، پاساژهای بزرگ، ساختمانهای خاص و اداری دارد.
این سیستم، که به صورت یک پوسته خارجی بر روی ساختمان نصب میشود، معمولاً تشکیل شده از ترکیب شیشه و پروفیلهای فلزی آلومینیوم یا فولاد است. دقت در ابعاد پروفیل کرتین وال به عنوان بخشهای اصلی سازه نقش کلیدی در ایجاد استحکام، پایداری و طراحی نما دارند.
در ادامه مطلب به معرفی انواع پروفیلهای مورد استفاده در نمای کرتین وال، ابعاد و ویژگیهای کلیدی هر یک پرداخته خواهد شد.
کرتین وال چیست؟!
این سیستم، مانند یک پوسته و به طور محکم به ساختمان چسبانده میشود. این محصول جديد و سبک مانند پردهای؛ زیبایی ساختمان یا سازه را دو چندان میسازد.
از جمله ویژگیهای اصلی و مهم کرتین وال، به کار گرفتن پروفیلهای آلومینیومی محکم و شیشههای مقاوم با استانداردهای بالا است به طوریکه در برابر بادهای تند، زلزله و سایر عوامل محیطی مقاومت خوبی نشان میدهد. این سیستم، با دو روش استیک و مونتاژ یونیتایز در بازار یافت میشود و هر دو از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.
همچنین، با ترکیب اجزا عمودی و افقی یک شبکه محکم و مقاوم برای مقابله با بارهای شدید تولید میشود. با توجه به اینکه کرتین وال از بیرون به داخل ساختمان اتصال پیدا میکند، برای نصب آن نیاز به جرثقیل دارد که نشان دهنده محکم بودن و قدرت ساختاریاش است. کاربران این ابزار بایستی هنگام نصب آن ابعاد پروفیل کرتین وال را به صورت دقیق اندازهگیری نمایند.
ابعاد و وزن پروفیل کرتین وال
پروفیل کرتین وال با ابعاد گوناگون و طبق تقاضای ساختمانسازان و مشتریان طراحی و تولید میشود، این ابعاد شامل؛ ابعاد طول ۱۰۰ و عرض ۱۰۰ و با ضخامت حدود ۲ سانتیمتر، ابعاد حدود ۴۰ در ۱۰۰ با ضخامت تقریبی ۲ سانتیمتر، همچنین ابعاد ۱۰۰ در ۱۲۰ با ضخامت ۲ سانتیمتر است.
اما انتخاب ابعاد پروفیل کرتین وال و سایز مناسب برای نمای بیرونی برجها ساختمانهای بلند کاملاً شخصی و براساس نیازهای هر پروژه صورت میگیرد.
وزن انواع پروفیلها به ماده پراکنده درون آنها و آلیاژ بهکار رفته در آن بستگی دارد. بیشتر پروفیلهای کرتین وال از جنس آلومینیوم تولید میشوند که وزن کم و مقاومت بسیار خوبی دارند. ابعاد پروفیل کرتین وال نیز تاثیر زیادی در وزن آن دارد. به عنوان مثال وزن یک پروفیل کرتین وال عمودی با ابعاد ۱۰۰ در ۴۰ حدود ۲ کیلوگرم است.
تنوع در ابعاد و وزن پروفیل کرتین وال، به مهندسین و متخصصان فرصت میدهد تا با توجه به نیازهای خاص پروژههای بزرگ خود، بهترین محصول را انتخاب کنند. انتخاب عالی و مناسب این پروفیلها، علاوه بر ایجاد نمایی جذاب و شیک به عملکرد بهتر و مقاومت و ماندگاری ساختمان نیز کمک میکند.
قطبنما برندی معروف با سابقه پرفروغ همواره عرضه کننده بهترین محصول پروفیل، مجری طرحهای برگزیده در انواع سیستم نمای کرتین وال است که پاسخگوی نیازهای متقاضیان است.
انواع پروفیل نمای کرتین وال
نمای کرتین وال، یکی از جذابترین روشهای نماپوش در ساختمانهای بلند، لاکچری و مدرن است که به دو دسته اصلی بیقاب و قابدار تقسیم میشود. هر یک از این دو دسته از سیستم دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که برای انتخاب مناسبترین گزینه و تعیین ابعاد پروفیل کرتین وال باید اطلاعات کاملی کسب نمود.
سیستم قابدار یا فیس کپ
این نوع از سیستم نمای کرتین وال، از قابهای آلومینیومی کمک میگیرد که در میان فعالان این حوزه به عنوان فیس کپ معروف است. در این سیستم، قابهای آلومینیومی به طور معمول با طرحها و شکلهای مختلفی طراحی شده و بر روی لاملها جاسازی میشوند.
این قابها علاوه بر انجام جداسازی بین شیشهها، به عنوان عنصر زیباییدهنده نیز وارد عمل میشود و به نمای خارجی ساختمان زیبایی، جلوه، شکوه و اعتبار ظاهری میبخشند. دو دسته اصلی در سیستم فیس کپ وجود دارد که شامل موارد زیر است.
نیمهدرپوشدار:
در این دسته از سیستم فیس کپ، فقط یکی از قابهای افقی یا عمودی با درپوش آلومینیومی کاملا پوشانده میشود. این روش به عنوان یک راه حل آسان بین نما با درپوش و بدون درپوش عمل میکند و از نظر شکل ظاهری جلوه زیبایی را به نمایش میگذارد.
درپوشدار کامل:
در این دسته، همه قابهای آلومینیومی با درپوش آلومینیومی محفوظ میشوند. این روش به نمای کاملاً درپوشداری منتهی میشود که به دلیل استفاده از قابهای درپوشدار، از نظر مقاومت در برابر عوامل محیطی ماندگاری بیشتری دارند. انتخاب این دو دسته از سیستمها وابسته به نیازهای خاص هر پروژه، سلیقه طراح و توان اقتصادی صاحب پروژه است.
سیستم کرتین وال بدون قاب یا فریم لس
در این نوع از سیستم نماپوش مدرن از قابهای خارجی استفاده نمیشود و نما به صورت بدون قاب به چشم میآید و به ساختمان زیبایی خاص هدیه میکند. ابعاد پروفیل کرتین وال در این سازهها به انتخاب و علاقه پیمانکاران، مهندسان و طراحان ساختمان چیده میشود. این سیستم شامل سه دسته است که هر کدام ویژگیها و کاربردهای ویژهای دارند که به شرح زیر است:
نمای فول فریم لس
در این روش، هیچ چارچوب یا قاب آلومینیومی در روی سازه به چشم نمیخورد. شیشهها به طور مستقیم به لاملها یا سازه اصلی نصب میشوند. برای ثابت شدن شیشهها در فضای بین لاملها از چسب مخصوصی کمک گرفته میشود که نه تنها امکان دوام و استحکام نما را میسر میسازند بلکه به نمای بیرونی ساختمان جلوه متفاوتی میبخشد.
نمای یو فریم
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن
این روش به عنوان یو چنل هم معروف است. در این روش، شیشهها داخل کاستهایی با شکل حرف U جاسازی میشوند و سپس کاستها با پیچ مهره یا پرچ بر روی لاملها محکم و استوار میشوند. این روش علاوه بر خلق زیبایی و شکوه در نما، به نمای خارجی ساختمان پایداری، استحکام و چشم انداز بهتری میبخشد.
با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
نمای سمی فریم لس
در این روش، در یکی از جهتهای عمودی یا افقی لاملها به کمک درپوش و در جهت دیگر از لاستیک برای ثابت ساختن شیشه کمک میگیرند. این روش تلفیقی کاملا خلاقانه از نمای فیس کپ و نمای فریم لس است که علاوه بر زیبایی، از نظر استحکام و مقاومت نیز عملکرد بسیار خوبی دارد.
انتخاب بهترین و مناسبترین روش بین این دستهها وابسته به معیارهای گوناگونی از جمله: جلوه یا نمای ظاهری مورد نظر، مقاومت در برابر شرایط محیطی و اقلیمی و بودجه پروژه است. موضوع مهم در همه دستهها دقت در ابعاد پروفیل کرتین وال است تا در هر حالت زیبایی و استحکام نما تامین شود.
کاربرد نمای کرتین وال
نمای کرتین وال کاربردهای گستردهای دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نمای سازهها
این سیستم نوین و جذاب برای ساخت نمای سازهها، به ویژه ساختمانهای لاکچری و مدرن، به کار گرفته میشود. این نوع نما باعث شکوه، جلوه و چشمانداز ساختمان میشود و بسیاری از سازههای بلند ویلاها، ساختمانهای شبک بینالمللی، هتلها و مراکز اداری را تزئین میکند. اما بهتر است بدانید ابعاد پروفیل کرتین وال باید مناسب با ارتفاع و نوع کاربری ساختمان متفاوت باشد تا نتیجه خوبی حاصل شود.
ساخت در و پنجرههای شیشهای
در ساخت دربها و پنجرههای بزرگ و شیشهای، از سیستم پوشش کرتین وال استفاده میشود. این درها و پنجرهها به ساختمان شفافیت، درخشش و نمایی فوقالعاده میبخشند و به داخل ساختمان را روشن کرده نور و دید خوبی را ارائه میدهند.
ساخت سقفهای شیشهای
سیستم کرتین وال برای ساخت سقفهای شیشهای نیز به کار گرفته میشوند. سقفهای شیشهای زیبا و مدرن، جلوه آسمان را از داخل ساختمان زیبا و رویایی میکنند و به ساختمان ظاهری خاص میبخشند.
ساخت پارتیشن
پارتیشنهای لوکس شیشهای از جنس کرتین وال نیز برای خلق انشعابات در فضاها و دکوراسیون داخلی ساختمانها به کار میروند. این پارتیشنها موجب ایجاد فضایی روشن و باز در داخل سازهها میشوند و به تقسیم فضاها و افزایش کاربری آنها کمک میکنند.
با توجه به این کاربردها، انتخاب بهینه و مناسب با بررسی ابعاد پروفیل کرتین وال در هر سازه یکی از انتخابهای مناسب برای ایجاد زیبایی، شفافیت و ارتقا نمای ظاهری ساختمانها محسوب میشود.
سخن پایانی
در مورد انواع پروفیلهای کرتین وال، میتوان گفت این سیستمها به دلیل تنوع در طراحی، عملکرد و کاربری، گزینهای ایدهآل برای پروژههای مدرن، شیک و لاکچری ساختمانی هستند. پروفیلهای کرتین وال به سه دسته اصلی تقسیم میشوند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند و هر مشتری یا متقاضی مطابق نیاز و ابعاد پروفیل کرتین وال اقدام به خرید آن میکند.
انتخاب نوع پروفیل در کرتین وال بستگی به نیازهای پروژه مانند: زیبایی ساختمان، مقاومت سازه، عایقبندی و نوع شیشه دارد. از سویی دقت در انتخاب پروفیلهای مناسب، نقش کلیدی در موفقیت پروژه خواهد داشت.